“Byť Francúzom znamená byť bielym Európanom a katolíkom”, vyhlásil starosta. Teraz čelí trestnému stíhaniu za rasizmus

891
Kultúra smrti

Francúzsko je typickým príkladom zlyhania multikultúrnej spoločnosti. Okrem obrovských problémov z prisťahovalcami z mimoeurópskych krajín tam už absentuje aj sloboda slova. Starosta Francúzskeho mesta Béziers vyhlásil, že byť Francúzom znamená byť bielym Európanom a katolíkom.  Teraz čelí trestnému stíhaniu za rasizmus.

Starosta juhofrancúzskeho mesta Robert Ménard dlhodobo robil novinové titulky vo Francúzskych médiách svojím poukazovaním na zločiny migrantov. Poslednýkrát si ho médiá zobrali “na mušku” po tom, čo pre francúzsky spravodajský kanál LCI povedal, že: “byť Francúzom znamená, podľa slov Charlesa De Gaulle, byť Európanom, bielym a katolíkom.” Informoval o tom portál Breitbart.com.

Starosta Robert Ménard tým citoval bývalého francúzskeho prezidenta de Gaulleho , ktorý prehlásil :

“Je veľmi dobré, že existujú žltí Francúzi, čierni Francúzi, hnedí Francúzi. Tí ukazujú, ako je Francúzsko otvorené všetkým rasám a má univerzálne poslanie. Je to však dobré len pod podmienkou, že zostanú malou menšinou. Inak by Francúzsko prestalo byť Francúzskom. Sme stále primárne Európskym ľuďom bielej rasy, grécko-latinskej kultúry a kresťanského náboženstva.”

Výrok starostu Francúzskeho mestečka sa však nepáčil “slniečkarom” združeným v mimovládnej organizácii pod názvom Liga proti rasismu a antisemitismu (LICRA). Tí na neho totiž podali trestné oznámenie za nenávistné reči a rasizmus.

Ménard sa na twitteri bránil slovami :

“Podľa médií môžem byť len rasista. Povedal som, že len bieli katolíci môžu byť Francúzi. Tie dotované anti-rasistické organizácie si už mädlia ruky už pri samotnom pomyslení na to odškodnenie, ktoré zo mňa môžu vymámiť na súde. Je tu ale jedna vec: Ja som samozrejme nikdy nič také nepovedal. Ja som si len spomenul, že Francúzi boli historicky prevažne európskymi, bielymi katolíkmi . Z historického hľadiska je ťažko tieto tvrdenia spochybňovať. Vari na tom ale dámam a pánom vnútri maličkej mediálnej politickej bubliny záleží? … Je to pravda, môj zločin je obrovský. Áno, priznávam, že bojujem za svoju krajinu, dnes stále ešte prevažne bielu a katolícku, ktorá sa už od dávnych čias drží tohto kurzu. Nemám nič proti menšinám, pod podmienkou, že menšinami zostanú – a nezavrhuje to, že francúzsku kultúru vytvárali aj príspevky od mnohých prisťahovalcov. Ale aj tak si myslím, že katolicizmus a islam nemajú v našej histórii rovnaké miesto, teda by tomu ani tak byť nemalo. Byť Francúzom nemôže byť redukované na farbu pleti alebo boha, ku ktorému sa modlia. Ale Francúzsko má dušu a tú chcem uchovávať, chrániť a posvätiť,” dodal starosta na záver.