Žena odmietla potrat, jej dcéra je dnes kapitánkou tímu

1,569
Kultúra života

Keď sa v roku 2003 Aaliyah Hartová predčasne narodila o tri mesiace skôr, vážila len 340 gramov. Bola najmenším dieťaťom, aké sa kedy v Británii narodilo – bola taká malá, že sa zmestila do matkinej ruky.

Aaliyahin boj o prežitie však začal už v lone jej matky. Asi v 20. týždni tehotenstva, Aaliyah prestala rásť a lekári pochybovali, či to prežije. Neskôr, v 28. týždni, šla jej matka Lorraine Hartová do práce. Hartová a jej manžel Ricardo sa snažili o tehotenstvo 10 rokov a Aaliyah bola ich zázračným dieťaťom.

Jeff Bissenden, regionálny riaditeľ Birminghamskej mestkej nemocnice, pre Telegraph po Aaliyahinom narodení povedal: Čudujem sa, že dieťa nezomrelo v maternici. Myslím si, že prežitie tohto dieťaťa je zásluhou vnútornej húževnatosti dieťaťa, nie zásluhou čohokoľvek, čo sme urobili my.“

V roku 2013 Daily Mail informoval svet o novinkách týkajúcich sa Aaliyah. Ako 10-ročná sa stala kapitánkou svojho školského futbalového tímu. Jej mama pre The Daily Mail povedala, že jej dcéra miluje šport a vyniká v behu a gymnastike.

Hoci mávala nízku sebadôveru kvôli svojej malej postave, Aaliyah však už dobehla mnohých svojich spolužiakov a jej sebavedomie vzrástlo. V škole jej dali niektoré úlohy, napríklad post dohliadača na mlieko, čo od nej vyžaduje určitú zodpovednosť.

Veľmi rada hrám futbal. Hrať s mojimi kamarátmi je veľzábava,“ povedala Hartová pre The Daily Mail. „Som veľmi hrdá na to, že som kapitánkou. Školu mám rada, ale šport milujem. Viem, že som o niečo menšia, ale snažím sa, aby ma to neznevýhodňovalo.“

Počas tehotenstva Aaliyahinej matke povedali, že by mala zvážiť potrat. Lorraine Hartová pre Telegraph povedala, že odmietla ukončiť život svojho dieťaťa a vzdať sa nádeje, kým Aaliyahino srdce bije. Po niekoľkých týždňoch v nemocnici mohla ísť Aaliyah domov.

Je to zázrak, je taká krásna,“ povedala Hartová pre Telegraph. „Bola taká drobná, ale taká aktívna. Pohybovala ručičkami; bola malou samostatnou osobou a dlho plakala. Ale prežila a žila - to bol môj hlavný záujem“.

Aaliyah je teraz už takmer v tínedžerskom veku. V súčasnosti môže byť jej matka  nielen na to, že jej dcéra vzdorovala malým šancám na prežitie, ale aj na to, že sa jej teraz tak darí.