"Španielský král spolupracuje so zlom" povedal biskup Reig Pla

1,562
Kultúra smrti

Madrid - Biskup Juan Antonio Reig Pla z mestečka Alcala de Henares poznamenal, že podpísaním zákona, ktorý drasticky povoľuje uzdu potratom v Španielsku, kráľ Juan Carlos aktívne spolupracuje so zlom potratov.

Napriek mnohým požiadavkam, aby panovník odmietol podpísať tento zákon, sa kráľ predsa len podpísal pod nové opatrenie počas súkromnej slávnosti minulý víkend. Zákon bude platný od júla.

V sobotu v rozhovore pre televíziu Intereconomia biskup Reig Pla otvorene vyslovil názor, že to „čo kráľ urobil, predstavuje neprípustnú spoluprácu so zlom“.

„Kráľ sa mal zamyslieť na tým, či nespolupracuje s realizáciou zákona, ktorý zapríčiní smrť nevinných ľudí,“ povedal. Zároveň dodal, že mohol si vybrať inú možnosť. „Mohol odmietnuť podpísať tento zákon s tým, že jeho svedomie mu nedovolí podpísať zákon, ktorý neprinesie nič dobré.

Biskup Reig Pla zamieta tvrdenia poniektorých biskupov, že kráľ nemal na výber kvôli ústavnému príkazu, ktorý stanovuje, že kráľ musí podpísať riadne schválené zákony. Nový zákon nielenže „zhorší potratovú situáciu, ale tiež povedie k povinnej sexuálnej výchove a výučbe ideológie pohlaví na školách. Toto je vizitka tejto vlády.“

Viac ako 60 tisíc ľudí sa zapojilo do petície so žiadosťou, aby kráľ nepodpísal tento návrh. Minulú stredu však aj napriek tomu Oficiálne štátne spravodajstvo zverejnilo oznámenie o posune návrhu dopredu, citujúc 5. júl ako dátum platnosti zákona.