Šokujúce vyučovanie na základnej škole v Taliansku: "Koho by ste zabili ako prvého? Mamu alebo otca?"

1,936
Kultúra smrti

Žiaci tretieho ročníka základnej školy sa mali zamýšľať, koho spomedzi rodičov a súrodencov by zabili najskôr

Dve učiteľky vo veku 60 a 58 rokov, ktoré pôsobia na základnej škole v Taliansku v regióne Piemonte, čaká disciplinárne konanie. Rozhodol o tom školský regionálny úrad po tom, čo rodičia žiakov tretieho ročníka podali hromadnú sťažnosť kvôli vyučovaniu, ktoré ich pobúrilo. 

Vo vyšetrovaní vyšli na povrch znepokojujúce skutočnosti. Učiteľky žiadali od žiakov, aby vypracovali prácu na tému: "Koho by ste chceli zabiť ako prvého? Otca alebo matku, alebo súrodenca?" Ďalej žiakov k uvažovaniu nabádali slovami, "skôr či neskôr rodičia umrú, porozmýšľajte nad tým, budete trpieť, ale potom to prejde." Učiteľky sa tiež dotkli tém sexuálneho charakteru a deťom hovorili nasledovné: "Určite sa stane, že sa váš otec zastaví pri prostitútkach" a milostný úkon definovali slovami "šup-šup" alebo "bunga-bunga".

Po sťažnostiach rodičov policajti dostali súhlas umiestniť do tried videokamery. Na videách sa tiež ukázalo, ako si obe učiteľky nechávali deťmi masírovať krk po 10 minútových intervaloch pre každého žiaka.