Šokujúce video: Polonahé feministky napadli modliacich sa mužov

1,802
Kultúra smrti

Pred nedávnom sa pred katedrálou Mar de Plata v Argentíne udiala hrozná surrealistická scéna: Davy žien (mnohé z nich zamaskované a polonahé) násilne napadli skupinu mladých mužov, ktorí stáli pred katedrálou Mar de Plata, držali stráž a modlili sa.

Tento druh násilia sa už v Argentíne, v rodnej krajine Svätého Otca, stáva každoročnou tradíciou. No tohtoročné udalosti boli azda najextrémnejšími. Ženy obrátili svoje násilie proti polícii, ba dokonca sa pokúsili zapáliť katedrálu.

Ženy vytrhli vonkajšie dvere katedrály a do mladých mužov, ktorí tam strážili, hádzali sklenené fľaše a výkaly. Keď sa pokúsili zapáliť katedrálu, polícia začala konať, aby rozptýlila dav.

Miestna skupina Argentinos Alerta, ktorá kvôli očakávaným útokom pomáhala pri organizácií modlitieb, sa poďakovala polícii za to, že do katedrály poslala posily. Podľa nich sa stalo po prvýkrát, že polícia bránila cirkevný majetok.

Aj keď sa už podobné protesty objavili – v súvislosti s každoročným pochodom za ženy - zdá sa, že miera násilia rastie.

„Určité momenty boli naozaj napäté. Bol som svedkom toho, ako rodiny s malými deťmi plakali uväznené vo vnútri kostola. Bolo to hrozné,“ uviedol v rozhovore pre miestnu televíziu Marcelo Di Pasqua, miestny šéf polície.

Rovnako znepokojujúce video z Pochodu za ženy z roku 2013 zachytáva skupinu žien, ktoré sprejujú rozkroky a tváre skupiny modliacich sa mužov, ktorí sa navzájom držali, aby ochránili katedrálu. Fixkami pomaľovali ich tváre a nakreslili im hitlerovské fúzy. Taktiež pred nimi predstierali obscénne sexuálne úkony a tlačili im do tváre svoje prsia, pričom kričali: „Dajte preč svoje ružence z našich vaječníkov!“

No po tohtoročnej akcii celoštátna tlač (napríklad Clarin) opísala udalosti ako príklad policajnej brutality. Zdôraznila pritom iba skutočnosť, že polícia musela dav rozohnať. Takmer vôbec však neopísala násilie pro-potratového davu.

Organizácia „Katolíci za slobodnú voľbu“ („Catholics for a Free Choice“) v tlačovej správe vyhlásila, že políciu odsudzuje za jej brutalitu voči ženám.

Detailné videá zachytávajú úplne niečo iné: policajných a modlitbových bojovníkov, na ktorých neustále útočia radikálne feministky.

Polícia a veriaci vyšli statočne brániť kostol pred agresormi, pričom do cesty davu kládli svoje vlastné telá. No zdá, že miestna cirkevná hierarchia nie je ochotná urobiť to isté.

Otec Gabriel Mestre, vikár katedrály, uviedol, že „Aj my v Cirkvi musíme prijať túto dynamiku a nesúhlas. Viac ako polovica ľudí je za legálny potrat. V pluralitnej a demokratickej spoločnosti však existujú spôsoby, ako vytvoriť takú politiku, v rámci ktorej bude každý zo svojho ideologického pohľadu uvažovať nad vhodným spôsobom postupu - ako to bolo i s manželskou ,rovnosťou‘ alebo rozvodom.“