Ďalšia redefinícia manželstva? Lesbická ‚trojka‘ čaká prvé dieťa

2,166
Kultúra smrti

BOSTON, USA - Tri „vydaté“ lesbičky z amerického štátu Massachusetts oznámili, že čakajú prvé z niekoľkých detí, ktoré majú v pláne v rámci svojho polygamného zväzku. Obhajcovia manželstva hovoria, že prípad potvrdil ich varovanie o klzkom povrchu, ktorý vznikol redefinovaním manželstva a garantovaním zákonných privilégií na základe charakteristík, ktoré si určujeme sami, ako napríklad sexuálnu orientáciu.

Tri ženy, tridsaťročná Doll, tridsaťdvaročná Brynn a dvadsaťsedemročná Kitten, nie sú zákonne „vydaté“ za všetky členky viacženského spolku, také niečo nepovoľuje žiadny štátny ani federálny zákon v USA.

Bryn a Doll spolu žijú od roku 2009, ale sú to Brynn a Kitten, ktoré sa právne „vzali“ počas ceremónie v auguste v roku 2013. Doll bola „zasnúbená“ s obidvoma. 

„Mali sme špecializovaných právnikov, ktorí vypracovali zmluvy tak, aby bol náš majetok rovnomerne rozdelený,“ hovorí Brynn.

Považujú sa za „trojku“. Brynn „sa páči myslieť na seba ako na romantický výbor“.

Nápad na ceremóniu, ktorá kulminovala, keď ich otcovia viedli uličkou, pochádzal od Kitten. „Manželstvo bolo pre mňa vždy dôležitým symbolom záväzku,“ povedala.

Po ceremónii si trojica rozdelila úlohy, pričom Brynn pracuje na plný úväzok, aby priniesla domov peniaze, Doll varí a Kitten sa stará o čistotu v domácnosti. A o rodenie detí.

Kitten vyhlásila, že použila mimotelové oplodnenie, aby otehotnela od anonymného darcu spermií. Dúfa, že porodí tri deti, jedno pre každú z nich. Očakáva, že prvé dieťa porodí v júli tohto roku.

Kým k tomuto nedošlo, zástancovia „manželstva“ rovnakého pohlavia odmietali argument, že by takéto „manželstvo“ podkopávalo monogamiu. Ale doktorka Jennifer Roback Morseová, zakladateľka a prezidentka Inštitútu Rút, nebola prekvapená, keď sa dozvedela o tejto trojici. „Už dlhší čas sme hovorili, že keď sa odstráni požiadavka rozdielnosti pohlaví v manželstve, tak nebude žiadny dôvod na to, aby sa manželstvo obmedzovalo iba na dvoch ľudí,“ povedala pre LifeSiteNews.

Podobne ako hnutie za práva homosexuálov, aj trojka z Massachusetts dúfa, že zasadí úder v prospech „práv“ na viacero manželiek.

Brynn dúfa, že každý, kto bude počuť ich príbeh, pochopí, že „vernosť viacerým partnerom nie je niečo choré alebo utajené. Može to byť úplne akceptovateľná a funkčná voľba pre život a lásku.“

Vernosť a funkčnosť ich vzťahov sa otestovala v minulosti, keďže Brynn bola už „vydatá“ za iné dve ženy. Napriek tomu chce, aby spoločnosť prisúdila ich vzťahu taký istý status ako heterosexuálnemu manželstvu.

„My tri sme boli dostatočne odvážne na to, aby sme sa postavili a išli proti tomu, čo spoločnosť nazýva normálne,“ hovorí Brynn. „Sme jednoducho ľuia, ktorí sa snažia žiť život, o ktorom si myslia, že je pre nich najlepší, a zaslúžime si práva, ktoré majú iní.“

Zdá sa, že podobne ako homosexuálni aktivisti vo svojom ťažení za redefiníciu manželstva, polyamoristky [polyamoria: akceptácia viacerých ľúbostných vzťahov s plným vedomím všetkých zainteresovaných, pozn.prekl.] sa tiež prezentujú ako pasívne dedičky predeterminovanej sexuálnej inklinácie.

Kitten, módna návrharka, hovorí, že potom, čo sa s ňou rozišiel snúbenec, „si uvedomila, že nebola šťastná v predošlom monogamnom vzťahu a objavila, že je polygamná“. Doll dodáva, že „nikdy o tom veľmi nepremýšľala a nikdy s tým ‚nevyšla von‘ pred priateľmi a rodinou. Jednoducho to brala tak, že je taká.“

„Dve z týchto dám si myslia, že sa narodili ‚polyamorné‘,“ povedala doktorka Morseová. „Ide o úplne novú kategóriu, ktorá sa právne neskúmala.“

Nad tým by sa mali zamyslieť zákonodarcovia v štátoch a mestách po celej Amerike, ktorí vytvárajú nové zákony zakazujúce„diskrimináciu“ na základe sexuálnej orientácie alebo rodovej identity a často za porušenie udeľujú tvrdé tresty. „Niektorí z nás už dlho hovoria, že sexuálna orientácia je kategória, do ktorej sa ľudia zaradia alebo z ktorej sa vyradia sami,“ povedala. Preto „nie je záležitosťou právnikov vytvárať chránenú kategóriu okolo črty, ktorú si sami definujete“.

Podľa Roberta P. Georga, profesora právnej vedy na Princetonskej univerzite, je vyhlásenie vyvrcholením názoru, že manželstvo má donekonečna elastickú definíciu.

„Myšlienky majú svoje následky,“ povedal George. Keď spoločnosť odmieta poňatie manželstva ako zväzku „s centrálne štruktúrovanou normou sexuálnej komplementarity v prospech konceptu, že láska vytvára rodinu, potom aký iný principiálny základ sa môže označiť za normu, ktorá by ‚obmedzovala‘ manželstvo na vzťah dvoch osôb a stála by v protiklade k polyamorným sexuálnym skupinám troch alebo viacerých osôb“?

Dodal, že viac ako 300 ‚LGBT‘ vedcov a ich spojencov, vrátane Glorie Steinemovej a Barbary Ehrenreichovej, „sa zahryzlo do témy tvrdiac, že neexistuje žiadny dôvod na to, aby sa nepretvorilo ‚manželstvo‘ tak, aby zahŕňalo aj zväzky viacerých partnerov“. Podpísali manifest s názvom Za manželstvom rovnakého pohlavia . 

Tento dokument z roku 2006 predstavuje „novú víziu pre uznanie rôznych druhov partnerstiev zo strany vlády a súkromných inštitúcií“.

Ku vzťahom, ktorým by sa mali garantovať rovnaké „výhody a uznanie“ ako heterosexuálnym manželstvám, patria „oddané, milujúce domácnosti, v ktorých je viac ako jeden manželský partner“ „queer páry [ako ‚queer‘, doslovne ‚divný, výstredný‘, sa v liberálnom slovníku označujú ľudia s nejasnými, meniacimi sa a často výstrednými sexuálnymi sklonmi, väčšinou hrdí na seba, že ich nemožno ‚zaškatuľkovať‘ do jednej normatívnej kategórie], ktoré sa rozhodnú spoločne vytvoriť [! nie splodiť, pozn. prekl.] a vychovať dieťa spolu s iným queer človekom alebo párom v dvoch domácnostiach“.

Signatári sa vyhlasujú za „časť vzájomne závislej, globálnej komunity“ a priznávajú, že „boj za právo na manželstvo rovnakého pohlavia je iba časťou širšieho úsilia“.

Lesbická autorka Masha Gessenová pripustila, že hnutie za „manželstvá“ rovnakého pohlavia použilo lži a zavádzania, aby zničilo koncept manželstva pred publikom na Sydneyskom festivale spisovateľov v roku 2012 . 

„Boj za ‚manželstvo‘ rovnakého pohlavia všeobecne zahŕňa klamstvo o tom, čo plánujeme urobiť s manželstvom, keď doň vstúpime. Tvrdíme, že inštitúcia manželstva sa nezmení, ale to je klamstvo,“ priznala.

„Inštitúcia manželstva sa zmení a mala by sa zmeniť. A ja si nemyslím, že by mala existovať,“ povedala.

Profesor George povedal, že na propagáciu polygamných či polyamorných „manželstiev“ sa môžu použiť tie isté argumenty ako na „manželstvo“ rovnakého pohlavia.

Inštitút rodinnej politiky vo Washingtone reagoval na tieto správy slovami: „Samozrejme, ak si nemyslíte, že je to najúžasnejšia vec na svete, tak ste bigotný.“

S ohľadom na massachusettské trio a blížiaci sa pôrod dieťaťa doktorka Morseová pre LifeSiteNews povedala: „Predpokladám, že do piatich rokov od narodenia dieťaťa bude tento vzťah v totálnych troskách. Každý dospelý človek vie, že keď položíte dieťa do rúk matky, veľa vecí sa zmení spôsobom, ktorý ste nemohli očakávať.“

„Čítala som veľa žiadostí o poručníctvo u lesbičiek,“ povedala. „Medzi riadkami som videla, že matka nedokáže dostatočne akceptovať predstavu, že jej dieťa bude hovoriť mama aj niekomu inému. Matka si myslí, že je tou jedinou matkou. Má viac ťažkostí ako predpokladala, keď zdieľa starostlivosť o dieťa s inou ženou.“

Predpovedá, že „zákon bude nadŕžať ženám, ktoré nie sú príbuzné k dieťaťu, proti záujmom ženy, ktorá je v skutočnosti biologickou matkou dieťaťa. Toto je moja prepoveď: táto vec sa rozpadne do piatich rokov. Vo veľkej miere na škodu dieťaťa“.