Článok v časopise Cosmo uvádza „Teológiu tela" ako dôvod, prečo počkať so sexom do manželstva

1,678
Kultúra života

Kto by to len čakal?

Cosmopolitan (často nazývaný aj Cosmo) je ženský časopis známy svojimi nemravnými článkami, ktoré propagujú smilstvo a sexuálnu zvrátenosť. Viacerých preto prekvapilo, keď v časopise vyšiel článok o tom, prečo sa niektoré ženy rozhodli počkať so sexom až do manželstva.

Časopis zverejnil začiatkom marca 2016 článok s názvom “I’m Waiting Until Marriage — This Is What My Dating Life Is Like” („Počkám do manželstva - Takto vyzerá moje randenie“), v ktorom citoval výpovede troch žien. Tie vysvetľovali čitateľom, ktorí berú ako samozrejmosť, že ľudia majú sex počas randenia, prečo sa takto rozhodli.

Článok pôsobil priam neuveriteľne. Prvá žena uviedla, že sa takto rozhodla po prečítaní si Teológie tela od pápeža Jána Pavla II.

Úryvok z článku:

„Rozhodla som sa, že počkám, keď som si prečítala Teológiu tela od svätého Jána Pavla II. Pápež v nej vysvetľuje, ako nás Kristus miluje bezpodmienečnou, nekonečnou a obetavou láskou skrze svoje telo. A ďalej vysvetľuje, že sex bol stvorený, aby sme my konali rovnako – milovali druhých bezpodmienečne, nekonečne a obetavo prostredníctvom svojich tiel. Väčšina mužov, s ktorými som bola na rande, vie, že svoj záväzok voči katolíckej cirkvi beriem vážne. A tiež, že je pre mňa dôležité zdržať sa sexu až do sviatostného manželstva.“

Neuveriteľné!

Ďalej dodáva, že jej záväzok, že bude mať sex len s manželom, jej pomohol vybudovať si lepšie priateľstvá s mužmi: „Mám pocit, že mám s mužmi naozaj pevné, čisté priateľstvá, pretože medzi nami nevzniká akékoľvek možné sexuálne napätie.

Hovorí, že na jej rozhodnutie reagovali muži rôzne: „Najkrajšia vec, akú mi muž povedal, keď som sa mu zverila, že chcem počkať, bola: ‘Pre tvoj záväzok zdržanlivosti si v mojich očiach ešte príťažlivejšia.’ A zas najhorším vyjadrením bolo: ‘Nechápem, ako to môžeš vydržať."

Chváľme Pána, že si toto posolstvo mohli prečítať čitatelia časopisu Cosmo! Modlime sa, aby to niektorým z nich ovplyvnilo život!