Čínske úrady chcú sterilizovať 10-tisíc rodičov

1,375
Kultúra smrti

Čínsky program jedného dieťaťa pomohla Číne zaviesť medzinárodná organizáca - Popuačný Fond OSN (UNFPA). Tá istá organizácia, ktorá mala minulý rok v tomto čase otvoriť v Bratislave hlavnú centrálu pre východnú Európu a centrálnu Áziu.
Na šťastie naši biskupi zaintervenovali a zmarili im tieto plány, čo nahnevalo veľa diplomatov a politkov... Vďaka Pánu Bohu, že Slovensko bolo uštrené od tejto kriminálnej organizácie,ktorá systematicky vraždí deti a masovo sterilizuje ľudí.

PEKING. Čínske úrady v južnej Číne začali kampaň, ktorej cieľom je sterilizovať takmer 10 tisíc ľudí v rámci zásahu proti rodičom, ktorí porušili pravidlá o rodinnom plánovaní, informovali štátne médiá. Úrady pre rodinné plánovanie v meste Pchuning, ktoré leží v južnej provincii Kuang-tung, už v rámci akcie zadržali 1 300 ľudí, píše sa v investigatívnej reportáži vo štvrtkovom vydaní denníka Nanfang.

Zadržanými sú rodičia, ktorí odmietli podstúpiť chirurgický zákrok, a ich "príbuzní", uvádza sa v správe. Rodičov držia vo vládnych budovách, kde im dávajú prednášky o pravidlách rodinného plánovania.
 

Úrady na ľudí tlačia

Čínska politika plánovania rodín všeobecne obmedzuje rodiny na jedno dieťa, pričom existujú výnimky v prípade farmárov, etnických menšín a iných skupín. "V prípade úradov pre plánovanie rodín nie je neobvyklé použiť tvrdú taktiku," uviedol zamestnanec Úradu pre obyvateľstvo a rodinu v Pchuningu pre piatkové vydanie denníka Global Times vychádzajúceho v anglickom jazyku. Predstavitelia vládnych úradov v danom meste, ktorých oslovila tlačová agentúra AFP, sa k prípadu zatiaľ nevyjadrili.

Dvadsaťdňová kampaň sa začala minulý týždeň a jej terčom je 9 559 ľudí, ktorých úrady považujú za "osoby najhrubšie porušujúce politiku rodinného plánovania v Pchuningu," informoval Global Times. Doteraz so sterilizáciou súhlasila polovica z nich, uvádza denník.

Zatýkajú rodiny

Chuang Žuifeng, otec troch detí, povedal, že sa s ním skontaktoval miestny úradník a oznámil mu, že on a jeho žena musia podstúpiť chirurgický zákrok, píše Nanfang. Chuang to odmietol s tým, že bol zaneprázdnený. Neskôr zadržali jeho otca.

Úrady oznámili, že pristúpili k použitiu "mimoriadnych opatrení" pri presvedčovaní párov, aby podstúpili sterilizáciu. Príkladom je odmietanie riadneho zaregistrovania detí. Na základe tohto opatrenia je potom deťom upieraný prístup k verejným službám, akými sú napríklad zdravotné poistenie či bezplatné školstvo. Podľa úradu pre rodinné plánovanie 63 zamestnancov, ktorí "odmietli vykonať svoje úlohy", boli potrestaní, píše denník.

piatok 16. 4. 2010 15:05 | Copyright © SITA 201