Čína ruší politiku 1 dieťaťa a zavádza politiku 2 detí

1,436
Neutral

Dôvodom je katastrofálny demografický vývoj v krajine, v podstate to znamená zlyhanie tohto šialeného experimentu z oblasti sociálneho inžinierstva.

Pozn.
Politiku 1 dieťaťa začala Čína realizovať od roku 1971 v úzkej spolupráci s Populačným fondom OSN (UNFPA - http://www.unfpa.org/).
Odvtedy bolo vykonaných v Číne oficiálne cca 350 milionov potratov !!! ( neoficiálne o nejaké miliony viac), ďalšie desiatky milionov obyvateľov Číny bolo dobrovoľne ? alebo násilne sterilizovaných.
 
P.S.
Na Slovensku sa od začiatku 90-tych rokov XX. storočia takisto realizuje politika 1 dieťaťa - pomocou daňových a ekonomických zákonov sú viacdetné rodiny (2 a viac detí) vytláčané do pásma chudoby, de facto neexistujúca bytová politika (v porovnaní s EU priemerom chýba na Slovensku cca 300 000 bytov, nájomné byty de facto neexistujú), štátom koordinované, financované a podporované masívne presadzovanie antikoncepcie, gender ideologie, "nár. programov sexuálneho "zdravia" a sexuálnej výchovy.
 
Demografické dopady na Slovensku sú veľmi podobné tým v Číne, teda tým, ktoré dnes nútia čínsku vládu prijať opatrenia na zvýšenie pôrodnosti.

---------------------------------------

Čína v dohľadnom čase zmení doteraz presadzovanú politiku, keď jedna rodina mohla mať len jedno dieťa, na nový model rodiny s dvoma deťmi. Podľa agentúry DPA o tom informoval denník China Business News, ktorý sa odvolal na nemenovaný zdroj z vládnej komisie pre zdravie národa a plánované rodičovstvo.

Vládne nariadenie o tom, že páry budú môcť mať dve deti, by podľa tohto zdroja mali zverejniť koncom tohto alebo začiatkom budúceho roku. Pilotne tento návrh platí v provincii Šan-si.

Podľa DPA iné vládne zdroje prijatie nových pravidiel rodinnej politiky v Číne zatiaľ nepotvrdili. Ak by však k nim došlo, bola by to druhá významná zmena v priebehu dvoch rokov, ktorá sa týka politiky zavedenej v roku 1979 na riešenie sociálnych, ekonomických a environmentálnych problémov krajiny.

Čínska vláda, ktorá sa snaží riešiť problém so starnutím, poklesom pracovných síl a rastúcou nerovnosťou počtu mužov a žien, bola pred takmer dvoma rokmi nútená povoliť niektorým rodičovským párom, aby mali aj druhé dieťa.

Povolenie by sa malo týkať spolu 11 miliónov párov, ale vlani túto možnosť využil len milión párov, čo je polovica očakávaného počtu.

Vplyvná Čínska akadémia spoločenských vied pritom ešte minulý rok upozornila, že zmena podpory politiky dvoch detí v rodine je nutná ako reakcia na znižujúcu sa pôrodnosť v krajine.