Desiatky tisíc ľudí pochodovali za život v San Franciscu

81
Matej Trančo
Kultúra života

Ženy by si "nikdy nemali kupovať úspech krvou svojich detí," povedala nigérijská pro-life aktivistka tisíckam prítomných pri príležitosti 12. Pochodu za život v San Franciscu.

Hovoriac tri tisícky kilometrov od miesta, kde stovky aktivistov pre život boli uviaznuté v hoteloch a na cestách, Obianuju Ekeocha povedala: "Povedali nám, že my ženy - aby sme mali príležitosti a aby sme boli úspešné - musíme mať právo na potrat." Avšak Ekeocha, ktorá založila a riadi organizáciu Culture of Life Africa, povedala: "Stojím pred vami ako žena aby som vám povedala, že si nikdy nesmieme kupovať úspech krvou našich detí.

Zakladateľ Centra pre zdravotný progres, David Daleiden, mal taktiež reč, ktorá trvala dokonca hodinu. "Videá vyvolávajú najdôležitejšiu otázku, na ktorú organizácia Planned Parenthood a jej spojenci nedokážu odpovedať," povedal. "A to je na jednej strane fakt, ako je možné, že v našej krajine nie je ľudskosť detského plodu považovaná ako rovnocenná našej vlastnej za účelom úplnej ochrany zákonom. No zároveň je to práve ich rovnocenná a identická ľudskosť, čo ich robí tak cenným tovarom."

Biskup Salvatore J. Cordileone zo San Francisca vo svojej reči spomenul ako Daleidenove videá tak aj nový štátny zákon o asistovanej samovražde. "Veľkou otázkou je, čo to hovorí o nás ako o spoločnosti. Ako si to môžeme robiť?" Povedal, že pro-life zástancovia sú Ježišovým "svetlom v temnote."

LifeSiteNews sa nepodarilo získať oficiálny počet zúčastnených ľudí na pochode za život. Avšak pobočka spoločnosti NBC v San Franciscu oznámila, že sa na ňom zúčastnili desiatky tisíc ľudí.

Minuloročného pochodu sa zúčastnilo 50-tisíc ľudí. Tak ako po minulé roky aj tento rok zúčastnení pochodovali svojou tradičnou trasou smerom cez Market Street v jednom z najliberálnejších amerických miest. Pro-potratová webstránka Stop Patriarchy a iné potrat podporujúce organizácie priviedli "stovky" ľudí za účelom kontra-protestu. San Francisco News však hovorí len o jednej stovke kontra-protestujúcich.

Hovorca organizácie Students for Life of America povedal pre LifeSiteNews, že odhadujú počet kontra-protestujúcich medzi 50-timi až 60-timi zúčastnenými osobami.