Užila potratovú tabletku RU-486. Ale o niekoľko týždňov neskôr pocítila pohyb...

860
Lucia Salomonová
Kultúra života

Pred niekoľkými týždňami som vstúpila do nášho krízového centra pre tehotné a bola som svedkom zázraku. Pracujem ako poradkyňa už viac ako 7 rokov a nikdy predtým som to nevidela. Bolo mi cťou vidieť Božiu prácu pri pohľade na tvár a oči ženy, ktorá dostala vykupiteľský dar.

Ak nie ste oboznámení s potratovou pilulkou RU-486, rada by som vám ju predtým, než pôjdem ďalej, predstavila. RU-486 nie je antikoncepčný prostriedok. RU-486 zabije nenarodené dieťa (zvyčajne do 5-7 týždňov od počatia), ktorého srdce už začalo biť. [informovali sme o téme v minulosti TU - editor]

RU-486 je umelý steroid, ktorý zasahuje do pôsobenia progesterónu, kľúčového hormónu rozhodujúceho pre skorší vývoj tehotenstva. Progesterón stimuluje zvýšený vývin maternice, ktorá vyživuje rastúce dieťa. Tiež potláča normálne kontrakcie maternice, ktoré by mohli vytlačiť dieťa uhniezdené a rastúce v matkinej maternici.

Tento postup spôsobujúci procedúru RU-486 vyplňuje miesta chemických receptorov, ktoré sú normálne rezervované pre progesterón a blokujú signál progesterónu. Ak telo ženy nedostane signál, zastaví prípravu maternice a iniciuje menštruačný proces.

Ešte nenarodené dieťa je zbavené potrebných živín a hladuje na smrť.

Srdce dieťaťa - ktoré už začne po 4 týždňoch biť - prestane pracovať. To je jediný dôvod, pre ktorý sponzor RU-486 niekedy požadoval vládny súhlas v USA: zastavenie ľudského srdca. Dieťa sa potom oddelí a vytiahne z tela spolu s rozpadnutou maternicovou podšívkou.

Ale to nie je všetko. Chemický potrat prostredníctvom RU-486 zahŕňa druhý liek, misoprostol. Samotný RU-486 dokáže vyvolať potrat len medzi 64% až 85%  - percentuálny podiel výskumníci prerušenia gravidity považujú pri všeobecnom klinickom použití za neadekvátny.

Takže dva dni po užití RU-486 žena užíva prostaglandín, zvyčajne misoprostol, ktorý vyvolá silné kontrakcií maternice, aby vylúčil ochabnutú mŕtvolu dieťaťa. Čo znamená táto časť dvojvrstvovej potratovej tabletky pre ženské telo? Žena bude mať silné krvácanie, nevoľnosť, vracanie a bolestivé kontrakcie maternice predtým a potom, ako dieťa opustí telo.

TIME Magazineto to opisuje ako „bolestivý, chaotický a zdĺhavý“ proces. Pri skúšobnom testovaní dve percentá žien krvácali, zatiaľ čo viac ako 1 zo 100 potrebovala hospitalizáciu. A práve vtedy bol RU-486 pod stálym skúšobným dohľadom. Komplikácie výrazne vzrastú, keď žene podajú tabletky v potratových strediskách a pošlú ju s pokynmi domov - bez dohľadu a bez následného sledovania.

Môžu to skutočne nazývať zdravotná starostlivosť? (Dovoľte mi poznamenať: Chirurgické potraty, aj keď sú úplne odlišné, sú rovnako nebezpečné na podstúpenie.)

Po vysvetlení RU-486 a jeho procese prejdime na ten neuveriteľný večer v krízovom tehotenskom centre. Prišla mladá žena, ktorá zistila, že jej domáci tehotenský test vyšiel pozitívne. Prišla na našu kliniku na ďalšie vyšetrenie a ubezpečila sa, že jej výsledky boli  správne.

Myslela si, že zacítila pohyb v jej vnútri, ale nebola si istá, či to nebolo len v jej hlave. Vysvetlila, že už pred niekoľkými mesiacmi užila potratovú pilulku RU-486 a myslela si, že si domýšľa, že sa dieťa pohybuje. Prirodzene sme predpokladali, že je opäť tehotná, pretože žena má po strate plodu vysokú šancu otehotnieť.

Znova ju vyšetrili a výsledky boli pozitívne. Bola tehotná. Počas toho ako sme čakali, som sa modlil. Chceli sme zistiť, čo sa deje. Zdravotná sestra ju odviezla do miestnosti s ultrazvukom, aby jej vyšetrila maternicu, pretože jej tvrdenia o pohybe nás šokovali. Dlho po uplynutí klinických hodín vyšli z miestnosti s ultrazvukom.

V ruke mala fotky veľkosti 5x4. Musela som zadržať svoje slzy. Bolo ťažké si nevšimnúť úsmev na jej tvári a opýtal som sa, ako to išlo. Radostne mi oznámila, že je už v 21. týždni a potom sa ma opýtala, či to chcem vidieť. Ummm, áno, premýšľala som. Dovoľte mi, aby som sa pozrela na toto zázračné dieťa a nikdy na to už nezabudnem. Videla som dieťa, ktoré si cucalo prst. Krásne. Perfektné. Zachránené.

Pocítila úľavu a začala mi rozprávať svoju bláznivú cestu posledných niekoľko mesiacov a ako sa to z istého dôvodu muselo stať. Zopakovala som: „Boh chránil tvoje dieťa. Je to Jeho zázrak.“

Mladá žena, ktorá sa len niekoľko mesiacov predtým rozhodla ukončiť život dieťaťa, mi teraz povedala, že sa bude rozhodovať, či ho chce dať na adopciu alebo rodičovi. Dodala, že povie všetkým, aby nikdy neužili RU-486 - bolo to traumatické a bolestivé.

Spýtal som sa jej na túto skúsenosť a dozvedel som sa, že navštívila potratové stredisko Tuscaloosa: West Alabama Women's Centre, Inc. Dali jej pilulky RU-486 a poslali ju domov. Jedinú informáciu, ktorú jej poskytli, bolo, že „dôjde ku krvácaniu a kŕčom.“ Počas niekoľkých dní zaznamenala silné krvácanie a bolesť.

Spomenula som, že neexistuje žiadna nadväzujúca alebo nepretržitá starostlivosť poskytnutá ženským centrom West Alabama? Nie. Našťastie z dôvodu ich procesného zanedbania pokračovala v zázračnom tehotenstve. Mnoho žien však trpí hospitalizáciami a sú blízko smrti z dôvodu rovnakého zanedbania.

Pred tým istým potratovým centrom som sa predtým modlila. Zatiaľ čo sme sa tam modlili, prišla mi na myseľ pieseň, ktorú sme spolu s manželom napísali zo žalmu 27: 5-6. Bolo to napísané z pohľadu dieťaťa v maternici, ktoré čelí smrti potratom:

Lebo ma tam skryje, keď prídu trápenia; Skryje ma vo svojej svätyni. On ma umiestni mimo dosah na vysokú skalu. Potom budem držať hlavu vysoko nad mojimi nepriateľmi, ktorí ma obklopujú.

Táto modlitba a pieseň mi prišla na myseľ, keď som meditovala o Bohu, aby zachránil toto zázračné dieťa. V mojej duši cítim dôveru, že Boh mi splní modlitby aj napriek potratovému centru. A bolo mi požehnané vidieť živé ovocie!

Ďalšou neuveriteľnou súčasťou tohto zázraku bolo, že mladá žena prišla s priateľkou, ktorá tiež mala pozitívny test a premýšľala o potrate. Keď videla ultrazvuk svojej kamarátky, rozhodla sa nechať si svoje dieťa! Povedala, že už sa nemôže dočkať, kedy uvidí svoje dieťa.

Mám to privilégium a pokoru, aby som mohla vidieť Boží spásonosný plán pre tieto ženy, akým som nikdy predtým nebol svedkom. Božie plány pre nás a naše rodiny nemôžu byť kontrolované tak, ako si to naivne myslíme. Často sa stane, že sa dostane nad rámec našich vlastných obmedzujúcich perspektív a naplníme naše neúmyselné rozhodnutia s Jeho milosťou a požehnaním - jeho suverenita nemôže byť zmarená. Som veľmi vďačná za milujúceho Nebeského Otca, ktorý koná uprostred nášho zúfalého hriechu.

Jej úsmev bol dôkazom liečivej sily života. Jej úsmev bol dôkazom úľavy. A jej úsmev bol potvrdením krásnych rozhodnutí, ktoré sú teraz úžasne pred ňou.

Od roku 2008 slúži Natalie Brumfieldová ako vedúca pobočky v Birminghame pre Bound4LIFE, občianske združenie modliace sa za ukončenie potratov a oživenie po celom svete. Pracuje ako detská riaditeľka vo svojom miestnom kostole a s dobrovoľníkmi v miestnom stredisku pre starostlivosť o tehotenstvo. Natalie a jej manžel Matthew žijú v Birminghame v Alabame a radi sú pestúnskymi rodičmi. Opätovne vytlačené s povolením od Bound4Life.