Pridajte sa ku kardinálovi Burkeovi v jeho výprave za Cirkev a spoločnosť

2,070
Kultúra života

Kardinál Raymond Burke vyzýva verných katolíkov, aby sa k nemu každý mesiac počas omše pripojili s ružencom a modlili sa za vyslobodenie Cirkvi z jej súčasného zmätku.

Laická organizácia Katolícky čin za vieru a rodinu spustila na svojej webovej stránke tzv. ružencových bojovníkov podpisovú akciu pod spoločným cieľom, ktorý kardinál Burke ohlásil na omši 8. decembra.

„Ako katolíci sa nachádzame v kultúrnej kríze,“ povedal hovorca organizácie Thomas McKenna pre LifeSiteNews. „Vyzerá to tak, že prehrávame boj proti homosexuálnym manželstvám, Plánované rodičovstvo zabíja bábätká a predáva ich končatiny a ešte ostáva aj eutanázia.“ Navyše vládne v Cirkvi zmätok kvôli verejným vyjadreniam niektorých úradníkov.

Pridajte sa ku kardinálovej akcii Modlitby TU! (v anglickom jazyku)

Kardinál Burke si vypočul obyčajných katolíkov z celého sveta a podľa neho im hrozí, že ich súčasná situácia odradí a deprimuje,“ povedal McKenna, ktorý pre EWTN už viackrát pripravoval rozhovor s kardinálom Burkeom. „Ľuďom hovorí, že odpoveďou je modlitba. Preto ponúkame možnosť protiútoku modlitbou."

Už mesiac používa Katolícky čin svoju web stránku na to, aby motivoval ružencových bojovníkov k modlitbe v prvý deň každého mesiaca, v súlade s omšou a spolu s miliónom ostatných katolíkov.

Pod Katolícky čin sa zatiaľ podpísalo 15 000 ľudí. Každý môže vysloviť svoje súkromné želania a okrem nich sa modlia aj za mnoho všeobecných.

Aj keď McKenna za motív kampane označil kultúrne udalosti (predovšetkým v Spojených štátoch amerických) na stránke sa nachádza zoznam viacerých cieľov s modlitbami za samotnú Cirkev: Za Svätú Cirkev: aby Náš Pán viedol pápeža, biskupov a všetkých klerikov k svätosti, za veriacich pastierov, majáky pravdy a obrancov dobra a nech zmizne zmätok zo všetkých sŕdc a myslí, a nech v nich svieti svetlo pravdy.

Kampaň obsahuje tieto ciele:

·         Za rodinu, ktorá je v našom svete vystavená útokom;

·         Za konvertovanie všetkých hriešnikov na pravdivú vieru;

·         Za spásu mojej duše, duší mojich milovaných a za duše všetkých;

·         Za posvätenie všetkých katolíkov a predovšetkým za moje osobné posvätenie. Nech žijem sväto celý svoj život. Nech som pravým nasledovníkom Ježiša Krista;

·         Spraviť všetkých veriacimi bojovníkmi Krista v boji proti svetu, telu a diablovi;

·         Získať milosť potrebnú k zastaveniu interrupcie, homosexuálnej revolúcie a obrátiť legalizáciu homosexuálnych manželstiev; zastaviť asistovanú samovraždu, eutanáziu a kultúru smrti; založiť kultúru života v každej duši, mysli a srdci;

·         Za náš milovaný národ a všetky národy na svete.

„Ľudia, ktorí sa považujú za katolíkov, tvoria veľký volebný blok v našej krajine,“ povedal McKenna. „Ak by sme rozumeli postoju Cirkvi k mnohým verejným témam, náš hlas by mohol reálne zavážiť.“ Všeobecným cieľom Katolíckeho činu je vzdelávať katolíkov o cirkevnom učení. McKenna si však myslí, že kvôli kríze katechézy si katolíci myslia o homosexualite a interrupcii, čo chcú, resp. čo im diktuje kultúra.

Kardinál Raymond Burke sa zaviazal k organizovaniu omší v prvý deň každého mesiaca, za všeobecné ako aj osobné ciele týchto ružencových bojovníkov. „Takto sú naše modlitby silnejšie,“ dodal McKenna.