Jaroslav Paška: Gej agendu na Slovensko tlačí Brusel. SNS je dôrazne proti.

1,981
Kultúra života

Nariadenie zavedenia propagácie LGBTI vníma SNS ako aktuálny dôkaz dlhoročného spojenectva strany Smer-SD s touto komunitou

Mimoparlamentná SNS dôrazne protestuje voči obsahu Akčného plánu pre LGBTI ľudí na roky 2016 až 2019, ktorý dalo ministerstvo spravodlivosti (MS) do pripomienkového konania. Podľa národniarov totiž rezort v dokumente predstavuje Slovensko ako krajinu homofóbov či transfóbov.

“SNS tiež dôrazne protestuje voči zavedeniu registrovaných partnerstiev podľa pripraveného dokumentu, pretože v nadväznosti na rozhodnutia európskych súdov by zavedenie takýchto registrovaných partnerstiev znamenalo aj legalizáciu adopcií detí homosexuálnymi partnermi na Slovensku,” uviedol prvý podpredseda SNS Jaroslav Paška.

Podľa jeho slov každé dieťa má od prírody svoju biologickú mamu aj biologického otca. “V slušnej spoločnosti platí, že ani jeden rodič nesmie byť neodôvodnene vylučovaný zo života svojho dieťaťa. Žiadna vláda, žiaden minister, žiadna inštitúcia nemá právo participovať na klamstve či podvádzaní detí nahrádzaním biologického partnerstva heterogénnych rodičov v ich vedomí akýmsi falošným obrazom pseudorodičov len preto, aby ukojila ambície vplyvnej, medzinárodnej LGBTI lobby,” myslí si Paška.

Podľa SNS strana Smer-SD ani vláda nemajú právo urobiť z našich detí obete nestabilných vzťahov homosexuálnych párov len preto, že to od nich z Bruselu žiada Strana európskych socialistov. “SNS nesúhlasí ani s vytvorením nového cenzorského úradu pre učebné osnovy či pre médiá, ktorým sa má stať Výbor LGBTI,” podotkol podpredseda národniarov.

Nariadenie zavedenia propagácie LGBTI z prostriedkov štátneho rozpočtu na kultúrnych podujatiach, v knižniciach či v učebných osnovách vníma SNS ako aktuálny dôkaz dlhoročného spojenectva strany Smer-SD s komunitou LGBTI a považuje to za neprípustné a arogantné presadzovanie úzkej straníckej agendy vládnej strany do politiky štátu.

Ministerstvo spravodlivosti už skôr uviedlo, že Akčný plán pre LGBTI ľudí na roky 2016 až 2019 má identifikovať problémy, s ktorými sa stretávajú LGBTI osoby a otvoriť konštruktívnu diskusiu. Neobsahuje však návrh na zavedenie inštitútu registrovaných partnerstiev ani na žiadnu zmenu právnej úpravy osvojenia detí.

“Výlučne za účelom vedenia ďalšej možnej diskusie sa navrhuje vypracovať odhad možného finančného dosahu sociálnych dávok na štátny rozpočet v prípade právneho uznania párov rovnakého pohlavia. Absencia návrhu na zavedenie registrovaných partnerstiev pritom neznamená, že nemožno hľadať rozumné riešenia, ako v jednotlivých oblastiach zjednodušiť život ľuďom, ktorí spolu žijú aj v inom ako manželskom zväzku – či už nezosobášeným párom, alebo aj párom rovnakého pohlavia,” odkázala hovorkyňa rezortu Alexandra Donevová.

Rezort zároveň pripomína, že v súčasnosti ide iba o návrh, ku ktorému je možné do 19. októbra 2015 posielať pripomienky. “Následne ministerstvo pristúpi k vyhodnoteniu týchto pripomienok a rozhodne o ďalšom postupe a podobe materiálu,” dodala Donevová.