Obrana homosexuálnych „manželstiev“ na web stránke nemeckých biskupov

810
Kultúra smrti

Nemeckí biskupi pokračujú vo svojej ceste k schizme. Dnes na svojej webovej stránke zverejnili obranu homosexuálnych „manželstiev“, čím prekročili ďalší míľnik v ich snahe zreformovať základné morálne učenie Cirkvi.

Študent teológie Simon Linder vo svojej eseji s názvom Záleží na láske, zverejnenej na stránke Katolish.de, tvrdí, že keďže sa spoločenské prostredie v Nemecku zmenilo, nikto sa viac nemusí hanbiť za podporovanie „manželstva pre všetkých.“ Práve naopak. Podľa Lindera sa majú brániť tí, ktorí nesúhlasia so vzťahmi ľudí rovnakého pohlavia. „Odkiaľ berie Cirkev ten nápad, že homosexualita je bremenom pre homosexuálov?“ Pýta sa. „Čo viac, odkiaľ má Cirkev právo vyhlásiť homosexuálov za ľudí, ktorých treba ľutovať.“

Linder v jeho šesťstranovej eseji kritizuje nemeckého biskupa Stefana Ostera, hlavu passauskej diecézy, za ochranu tradičného morálneho učenia Cirkvi o sexualite. Tvrdí, že nazvať požehnanie homosexuálov škandálom „je škandál“ sám o sebe. Vzťahujúc sa na Írsko, Linder si je istý, že ľudia „sa dožadujú viacerých práv pre homosexuálov.“

Odmieta argument proti homosexuálnym zväzkom , ktoré sú založené na fakte, že tieto páry nemôžu mať deti.

Faktom je, že v minulosti bolo dôležité mať deti, aby sa o nás mal v starobe kto postarať. Dnes už existuje v Nemecku sociálny systém pre dôchodcov, ktorí nemajú žiadnych potomkov. Partnerstvo a manželstvo už preto nemusíme definovať plodnosťou. Toto je dôležité pre tých, ktorí z nejakého dôvod nie sú schopní mať deti. To znamená, že záleží na láske. Mohla by byť trošku voľnejšia?

Linder navrhuje lokálne riešenie homosexuálnej otázky, ktoré umožní Nemecku ísť vlastnou cestou. „Myslite globálne, konajte lokálne – len touto cestou sa dá nájsť pokoj.“ Tvrdí mladík. Taktiež trvá na tom, že ľudia sa už nedajú získať „prostým“ opakovaním Cirkevného učenia a tradície.

Ohľadne odsúdenia homosexuality v Svätom písme cituje Linder nedávno vydanú knihu redigovanú Stephanom Goertzom. Z citátu vyplýva, že Starý zákon odsúdil homosexuálov –  „ktorých vtedy ešte nepoznali (sic)“ – keďže bolo treba zabezpečiť prežitie Židov. Linder píše: „Biblia neodsúdila lásku homosexuálov – v tom čase ich ani nepoznali – len samotný akt pre dobro celej spoločnosti. Každý, kto sa snaží porozumieť Biblii sa musí vžiť do doby, v ktorej bola napísaná. Tí, ktorí tak nespravia, ju nechápu správne.“

Výroky mladého študenta sú podľa Nemeckej konferencie biskupov, vedenou kardinálom Reinhardom Marxom, v protiklade s morálnym učením Cirkvi. Biskup Athanasius Schneider potvrdil toto učenie v júni 2015 počas rozhovoru pre LifeSiteNews:

Vyznávajúci homosexuáli sú ľudia, ktorí svojimi činmi popierajú božský poriadok sexuality, a tým hrešia proti Stvoriteľovi. Poriadok sexuality pozostáva z dvoch pohlaví: muža a ženy – a tento poriadok je považovaný za správny, pretože vyplýva z nekonečnej múdrosti a dobroty Boha. Ak sa niekto vedome postaví proti tomuto poriadku, protirečí božej múdrosti a láske. A koniec koncov - odmieta Božiu vôľu vo veľmi dôležitej otázke.