Obama sa vzdal veľkonočného pozdravu, ale nezabúda na moslimské sviatky

4,005
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C., 26. Apríl, 2011 (LifeSiteNews.com) - Konzervatívne médiá v USA počas veľkonočného týždňa vyjadrovali sklamanie potom, ako prezident Barack Obama nevydal žiadne vyhlásenie k Veľkej Noci. Noapak, vicerými vyhláseniami si opakovane uctil moslimské sviatky. 

S informáciou prišla vo svojich správach televízia Fox News, ktorá poznamenala, že na rozdiel od minulých rokov, Obama nevydal žiadne vyhlásenie na uctenie najposvätnejších kresťanských sviatkov v roku.

Prezident, ktorý sa nepriamo zmienil o Veľkej Noci v jeho týždňovom príhovore, v pondelok organizoval v Bielom Dome sekulárnu oslavu zameranú na zdravie. Na tejto oslave bola “joga záhradka” hneď vedľa tradičnej Veľkonočnej vajíčkovej rolády. Obamovci sa síce na Veľkonočnú nedeľu zúčastnili na bohoslužbe v kostole, no Vianoce pozabudli nábožensky sláviť už od začiatku Obamovho nástupu do prezidentského úradu v roku 2008.

Ankety ukázali silný prúd skepticizmu Američanov, ohľadom Obamovej viery. V auguste 2010 anketa Pew Research ukázala, že iba 34 percent ľudí mu verí, že je kresťan.

Media Matters for America(Mediálne záležitosti pre Ameriku), ktorý slúži ako liberálny strážca médií, nedávno spustil organizovaný útok na Fox News a iné konzervatívne filiálky, v ktorom kritizoval “falošnú kontroverziu” poukazujúc na to, že väčšina amerických prezidentov nikdy nevydala Veľkonočný pozdrav. 

“Ak tento útok kozervatívnych médií nie je o spochybňovaní Obamovho kresťanstva, tak potom o čom? O nejakej špecifickej odozve, ktoré jeho Veľkonočné príspevky majú? Ale no tak,” sťažoval sa Todd Gregory z Media Matters.

Fox News a iné médiá zdôraznili, že vydanie Veľkonočného vyjadrenia má veľký význam najmä vo svetle Obamových hojných osláv moslimských sviatkov v minulom roku, vrátane Ramadánu, Eid-ul-Fitr, Hajj, a Eid-ul-Adha.

“Prezident Obama vydal oficiálne odkazy pre Pesach, Ramadán aj Diwali. Ale na Veľkú Noc? Nie veľa,” napísali v pondelok redaktori Washington Times.

Predchádajúce dve Obamove Veľkonočné vyjadrenia boli kritizované ako nevhodne “inkluzívne” pre oslavu  “spoločného ducha ľudskosti, ktorý obýva nás všetkých - Židov a Kresťanov, Moslimov a Hinduistov, veriacich aj neveriacich.” Noapak, vo svojich prejavoch k moslimským sviatkom, nespomínal americký prezident žiadne iné náboženstvá.

K pozvaným hosťom na utorkové Veľkonočné raňajky patrili aj liberálni kresťanskí vodcovia a sestra Carol Keehan, vedúca Katolíckeho zdravotníckeho združenia. Tú americkí biskupi pokarhali za opustenie katolíckeho vedenia a podporu Obamovej reformy zdravotníctva, ktorá rozširuje potraty.