Hillary Clintonová podporuje potraty a zároveň tvrdí: "Biblia mala najväčší vplyv na moje myslenie“

1,612
Kultúra smrti

WASHINGTON - Hillary Clintonová, možná kandidátka Demokratickej strany na prezidentku v roku 2016, ktorá podporuje potraty na požiadanie a redefiníciu manželstva, tvrdí, že jej myšlienkové pochody „viedla“ alebo „ovplyvnila“ Biblia viac ako ktorákoľvek iná kniha.

Bývalá prvá dáma vyslovila tieto slová 11. júna počas interview pre edíciu Nedeľná recenzia kníh z dielne New York Times. Na otázku, ktorá kniha je jej obľúbená, povedala: „Aj s rizikom, že budem vyzerať vypočítavo, Biblia mala a stále má najväčší vplyv na moje myslenie. Bola som vychovaná, aby som ju čítala, učila sa naspamäť pasáže a nechala sa ňou viesť. Stále tam nachádzam zdroj múdrosti, útechy a povzbudenia.“

V rozpore s tým, iba asi týždeň po interview povedala moderátorovi celoamerického rádia NPR, Terrymu Grossuovi, že „príliš veľa ľudí, [ ktorí odporujú redefinícii manželstva,] si myslí, že majú priamu linku na Najvyššieho.“

Rob Schwarzwalder, starší viceprezident organizácie Family Research Council, povedal pre LifeSiteNews, že by si želal, aby pani Clintonová dovolila Biblii dôsledne formovať jej svetonázor. „Pani Clintonová má pravdu, že Biblia je zdroj ‚múdrosti, útechy a povzbudenia‘. Ale rovnako je aj zjavením Boha Samotného v Ježišovi Kristovi a jeho nemenných prikázaniach ohľadom spôsobu, akým máme žiť naše životy a hodnôt, ktoré si máme osvojiť,“ povedal. „Môžeme dúfať a modliť sa, aby si pani Clintonová uvedomila aj to druhé, keď už potvrdzuje to prvé.“

Clintonová je štyri desaťročia vo verejnom svetle a za ten čas neúnavne podporovala potraty na požiadanie ako základné „ľudské právo“ a akceptáciu homosexuálneho správania doma i v zahraničí.

Bola desaťročia priateľkou a raz aj pacientkou Dr. Williama F. Harrisona, lekára z Arkansasu, ktorý sa chválil, že vykonal najmenej 20 tisíc potratov. Označovala sa ako horlivá „zástankyňa voľby“.

Agitovala, aby jej manžel len niekoľko dní po svojej inaugurácii podpísal priamy príkaz prezidenta [v americkom práve uplatnenie výkonnej moci prezidenta priamym nariadením bez toho, aby potreboval schválenie parlamentu, pozn. prekl.], ktorým odvolal tzv. Mexico City Policy. Tá zakazovala Američanom financovať podporu potratov vo svete. Bola to ona, kto tlačil na OSN, aby definovali potrat ako ľudské právo na Medzinárodnej konferencii o obyvateľstve a rozvoji v roku 2004 a na Štvrtej konferencii o ženách v Pekingu v roku 1995.

Počas svojho druhého volebného obdobia prezident Clinton uviedol, že sa spolu s Hillary modlili pred tým, ako vetoval celoštátny zákaz potratu čiastočným pôrodom [mimoriadne rizikový a krutý potrat, osobitne vo vyššom štádiu tehotenstva, pozn. prekl.]. Až jeho nástupca, George W. Bush, podpísal toto opatrenie v roku 2003. 

Hillary, ešte ako mladá americká senátorka z New Yorku, hlasovala proti ukončeniu potratov čiastočným pôrodom, proti zákonu o nenarodených obetiach násilia, proti upovedomeniu rodičov, ak ich neplnoleté dieťa prekročí hranice federálneho štátu, aby išlo na potrat a proti dodatku ústavy o ochrane manželstva. Naopak, podporila výskum z kmeňových buniek embryí.

Ako ministerka zahraničných vecí pre prezidenta Obamu viedla medzinárodný tlak Obamovej administratívy normalizovať homosexuálne správanie po celom svete a zaradenie náboženských výhrad k homosexualite do tej istej kategórie ako zabitie kvôli rodinnej hanbe alebo pálenie vdov.