Mexičanka s rakovinou odmietla ísť na potrat a porodila zdravé dievčatko

300
Kultúra života

MEXICO CITY – Istá žena v Mexickom štáte Durango, ktorej lekári odporúčali ísť na potrat po tom, čo jej bola diagnostikovaná rakovina prsníka, porodila zdravé dievčatko.

Po pôrode podstúpila úspešnú amputáciu prsníka.

Keď som zistila, že som tehotná, prežila som jeden z najkrajších pocitov, aké môže človek cítiť,“ povedala Dulce Rangelová, obyvateľka mesta Gomez Palacio, v rozhovore pre miestne noviny Publimetro dňa 8. apríla.

O niekoľko dní neskôr som sa po ultrazvuku dozvedela, že mám druhý stupeň rakoviny prsníka, ktorý je veľmi agresívny a lekári mi odporučili, aby som išla na potrat,“ vysvetľuje.

Aj keď je v štáte Durango povolené vykonať potrat v prípade ohrozenia života matky, Dulce vysvetlila, že na potrat nikdy ani len nepomyslela a že sa rozhodla, že bude bojovať za svoj život i za život svojho dieťatka.

Ani raz mi nenapadlo, že by sme  mohli ja alebo moje dieťatko zomrieť,“ povedala.

Keď mi prvýkrát robili chemoterapiu, veľmi som sa bála, pretože som nevedela, či to moje bábätko znesie,“ pokračuje. „V tomto momente som sa rozhodla, že všetko odovzdám Bohu a uvedomila som si, že som len nástrojom, ktorý privedie tohto malého anjelika na svet.“

Povedala, že zakaždým, keď podstúpila chemoterapeutickú liečbu, povedala svojmu bábätku: „Toto nie je pre teba. Nič z toho neprijímaj.“

Dulce tiež musela čeliť prepusteniu z práce po tom, čo sa jej nadriadení dozvedeli, že je tehotná. Aj napriek tomu však vo svojom tehotenstve naďalej pokračovala a podala žalobu, na rozhodnutie ktorej stále čaká. 

Jimena sa narodila v 37. týždni cisárskym rezom dňa 2. apríla

Neprejavili sa u nej žiadne zrejmé vrodené deformácie. . .Je to zdravé dieťatko,“ povedal Dr. Luis Bañuelos, ktorý sa o Dulce a Jimenu staral.

Viem, že som sa rozhodla správne,“ povedala Dulce. „Keď sa jej pozriem do očí a ona sa usmeje, od radosti sa mi točí celý svet. Ak mi život dá opäť tú možnosť, určite chcem mať ďalšie dieťa.“

Zdroj informoval, že reakcia Dulce na amputáciu prsníka je priaznivá a nádor bol odstránený. Momentálne je už Dulce doma so svojou novorodenou dcérou.

Myslím si, že nikto nemôže a nemá rozhodovať o živote inej osoby,“ povedala na záver.