Obama poslal na pápežskú kanonizáciu pro-potratových reprezentantov

2,324
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C. - V nedeľu boli kanonizovaní dvaja bývalí pápeži a niektoré odhady naznačovali, že by sa návštevnosť mohla vyšplhať na päť miliónov ľudí. Traja z spomedzi ľudí, ktorí reprezentovali Spojené štáty americké, patria medzi najvplyvnejších pro-potratárskych katolíkov v krajine.

Podľa tlačovej správy Bieleho domu boli súčasťou delegácie vedenej Obamovým poradcom Johnom Podestom poslanec Xavier Becerra a Katie Beirne Fallonová, asistentka prezidenta a vedúca legislatívnych záležitostí. Becerra, ktorý predsedá straníckemu Výboru Demokratov, chválil bývalú Ministerku zdravotníctva Kathleen Sebeliusovú, keď odchádzala do dôchodku a získal minimálne raz 100-percentné  hodnotenie od organizácií Kampaň za ľudské práva a NARAL.

Podesta pracoval v rokoch 1998 až 2001 v čase prezidenta Billa Clintona ako náčelník štábu a založil pro-potratové Centrum pre americký pokrok (CAP). Medzi politické postoje, ktoré si Centrum pre americký pokrok zaumienilo, patrí postaviť sa proti Zákonu o zastavení financovania potratov z daňových prostriedkov, obrániť Zákon o cenovo dostupnej starostlivosti a podporovať potratové/sterilizačné/antikoncepčné zákony. Toto centrum je od roku 2009 jedným z najvplyvnejších stredísk odborníkov v krajine. Podesta začal pracovať ako Obamov poradca v decembri 2013.

Fallonová spolupracuje s vládou len od januára, ale bola významnou súčasťou „vojny proti ženám“, čo bola podľa Vogue stratégia demokratickej strana realizovaná v roku 2012. Predtým slúžila v štábe demokratickej strany senátora Chucka Schumera.

V minulom roku boli súčasťou delegácie Obamovej vlády, ktorú vyslali na inauguráciu pápeža Františka, pro-potratový  katolíci ako viceprezident Joe Biden a opozičná líderka Nancy Pelosiová spolu s pro-life republikánskou guvernérkou Susannou Martinezovou z Nového Mexika.

Súčasťou americkej delegácie na pohreb pápeža Jána Pavla II. v roku 2005 boli pro-potratový New Yorský starosta Michael Bloomberg, ministerka zahraničných vecí Condoleezza Riceová, ako aj bývalí prezidenti George Bush a Bill Clinton. Delegáciu viedol vtedajší prezident George Bush a prvá dáma Laura Bushová.

Súčasný štátny tajomník a vtedajší senátor John Kerry bol na pápežovom pohrebe tiež prítomný. Kerry je katolíkom podporujúcim legálne potraty.

Obamova vláda je už roky pod tlakom kvôli svojej antikatolíckej politike, vrátane potratových zákonov a jej podpory „manželstiev“ rovnakého pohlavia. Jej rozhodnutie presunúť americkú ambasádu vo Vatikáne do talianskeho veľvyslanectva kritizovali piati bývalí veľvyslanci, z ktorých jeden pracoval počas prezidenta Clintona, traja ďalší za vlády prezidenta Georgea W. Busha a jeden vo vláde George H. W. Busha.