Vandali zničili pro-life pamätník na Univerzite Geogea Washingtona

1,618
Kultúra smrti

WASHINGTON, D.C. – Školou schválený pietny pamätník obetiam potratov na Univerzite Georgea Washingtona (GWU) bol v polovici apríla cieľom viacerých vandalských výčinov zo strany podporovateľov potratov. Správu o tom priniesol portál Breitbart.com.

Univerzitná pobočka organizácie Mladí Američania za slobodu (GW YAF) zabezpečila vytvorenie pamätníka 17. apríla. Pamätník pozostával z tuctov bielych krížov postavených v tráve na námestí uprostred kampusu vedľa nápisu, ktorý znel: „Na pamiatku životov stratených každý rok pri potratoch.“ Skupina hovorí, že využila oficiálne univerzitné procesy na rezerváciu priestoru a získanie povolenia na šírenie svojho posolstva.

Keďže študenti z GW YAF podporujúci pamätník museli navštevovať svoje hodiny, neboli schopní pamätník neustále strážiť. Avšak vždy, keď nejaký člen skupiny prišiel na kontrolu, našiel nejaký nový prejav vandalizmu.

Najprv niekto počmáral ich nápis a prelepil slovo „stratených“ slovom „zachránených“, takže nápis vytváral dojem podpory potratov. GW YAF odstránili neschválený dodatok, ale keď sa k pamätníku vrátili, zistili, že nápis bol celkom odstránený a zahodený do blízkeho odpadkového koša. Čoskoro sa na lavičke na protiľahlej strane námestia objavili konkurenčné nápisy s textom: „Namiesto zahanbovania žien za podstúpenie potratu ich učte o antikoncepcii.“ Tieto nápisy boli neskôr odstránené, lebo neboli schválené univerzitou.

Hovorca GW YAF povedal, že zatiaľ čo univerzita bola „nápomocná“ v ich vytrvalých snahách udržať pamätník bez ďalších prejavov vandalizmu, všeobecne pretrváva atmosféra intolerancie voči konzervatívnym názorom, ktorá bola iba zvýraznená útokmi na pro-life pamätník. Skupina vyzvala vedenie kampusu, aby verejne odsúdili vandalov a prinútili ich navštevovať tréning citlivosti na slobodu prejavu a vyhlásila, že plánujú vykonať právne kroky, ak to bude nevyhnutné.

„Univerzita Georgea Washingtona tvrdí, že berie diverzitu veľmi vážne - ale liberálni študenti zrejme túto informáciu nedostali,“ povedala hovorkyňa GW YAF Gabby Morrongiellová vo vyhlásení. „V nedávnej minulosti, boli členovia GW YAF slovne napádaní a obťažovaní (dokonca im bolo povedané, že si zaslúžia „zvláštne miesto v pekle“) za to, že do kampusu priviedli rečníkov ako napríklad Phyllis Schlaflyovú a falošne obviňovaní v nenávistných letákoch vyvesovaných študentmi, ktorí sa úmyselne snažili pošpiniť našu organizáciu. Vandalizmus na pamätníku obetiam potratov patriacom GW YAF je len ďalším príkladom pokračujúcej intolerancie konzervativizmu na GWU.“

„Útoky proti GW YAF a nášmu pamätníku podčiarkujú netolerantnú atmosféru v kampuse,“ povedala prezidentka GW YAF Emily Jashinskyová. „Ak univerzita nezačne konať, tak v podstate dovolí tejto atmosfére naďalej vzrastať a infikovať ďalších.“

„Je smutné, že liberálni študenti v kampuse sa nedokážu pridať do diskusie a namiesto toho sa utiekajú k ničeniu majetku tých, s ktorými nesúhlasia,“ dodala Jashinskyová.

Riaditeľka politických záležitostí GW YAF Amanda Robbinsová povedala pre The College Fix: „Táto akcia mala primäť komunitu na GWU zamyslieť sa a uvažovať o životoch, ktoré vôbec nemali šancu a pripomenúť tejto komunite posvätnosť života.“

„Či už študenti s našim odvážnym stanoviskom súhlasili alebo nie,“ povedala Robbinsová, „dúfam, že ich to prinútilo zamyslieť sa nad tými životmi, ktoré nedostali príležitosť žiť.“