Európsky parlament odhlasoval sankcie pre africké krajiny podporujúce rodinu

2,308
Kultúra smrti

ABUJA, NIGÉRIA - V štvrtok 27.3. Európsky parlament hlasovaním odporučil ťažké ekonomické sankcie, odmietnutie cestovných víz, stiahnutie zahraničnej pomoci, rovnako ako tlak na izoláciu zo strany medzinárodných komunít, ktoré odmietajú lízať päty homosexuálnej agende EU.

Počas debaty v Európskom parlamente francúzska socialistka Marie-Christine Vergiatová a holandská liberálna poslankyňa Marietje Schaakeová spoločne hádzali vinu za zákony chrániace rodinu v Nigérii a Ugande na „evanjelizátorov z USA.“

Medzitým sa v hlavnom meste Nigérie vysoká komisárka OSN pre ľudské práva, Navi Pillayová, stretla s rozhodným odporom svojej obhajoby homosexuálneho životného štýlu.

Generálny prokurátor nigérijskej federálnej vlády, Muhammed Adoke, adresoval svoju reč delegácii OSN v Nigérii. Zdôraznil, že nigérijske zákony „nekriminalizujú individuálnu sexuálnu orientáciu,“ ale vysvetlil, že zámerom zákona je „odradenie od ‚manželstva‘ rovnakého pohlavia, čo je reflexiou prevládajúcich názorov a kultúrnych hodnôt nigeríjskeho ľudu.“

V roku 2013 v celonárodnom prieskume mienky 92% Nigérijčanov odmietlo „manželstvo“ rovnakého pohlavia. Nigérijskí katolícki biskupi a moslimská komunita v Nigérii takisto verejne podporili zákon ako odraz ich kultúrnych hodnôt a ako integrálnu súčasť obrany nigérijskeho morálneho zdravia.

Zákon nazvaný „Akt o zákaze ‚manželstva‘ rovnakého pohlavia“ bol podpisaný prezidentom Goodluck Jonathanom v januári 2014. Odvtedy sa EÚ, obrovský zástup medzinárodných organizácií a OSN pokúšali presvedčiť medzinárodnú komunitu, aby prijala drastické opatrenia za účelom zavedenia homosexuálnej agendy v Nigérii a iných afrických krajinách, ktoré sa postavili na odpor normalizácii homosexuálneho správania.

Nigérijsky zákon zakazuje homosexuálne „manželstvá“ alebo zväzky, adopcie homosexuálmi a rozširovanie homosexuálnej propagandy.

Pán Muhammed zdôraznil, že keďže to je vzdialené tomu, čo si Nigérijci prajú, podpora a normalizácia homosexuality by „položila akúkoľvek vládu, ak by sa taká vláda zahrávala s názorom obrovskej širokej väčšiny ľudí.“

Vysoká komisárka OSN sa vyjadrila, že nigérijsky zákon „môže zabrániť LGBT osobám od podstúpenia vzdelávania o HIV, prevencie, liečby a starostlivosti, rovnako ako občianskej spoločnosti a náboženským komunitám od implementácie takýchto služieb.“

Naproti tomu, vedecké objavy ukazujú, že „žiadna iná skupina v spoločnosti, ktorá je porovnateľná veľkosťou, nezažíva tak intenzívne a široko rozšírené patologické stavy“ ako homosexuáli.

V deň, kedy sa Európsky parlament stále nevedel dostať k žiadnemu konsenzu ohľadom uvalenia nejakých reálnych sankcií voči Rusku za geopolitickú krízu na Kryme, sa zdalo jasné, že EÚ bude pokračovať v tlačení na africké krajiny, aby prijali jej homosexuálnu agendu využijúc každý možný nástroj, ktorý môžu použiť, vrátane prísnych ekonomických sankcií.