BILLBOARD varuje pred zavádzaním SEX vychovy podľa WHO!!

6,790
Kultúra života

Kto je zadávateľom billboardu, zatiaľ nie je známe

Na Slovensku sa objavili billboardy s veľkým nápisom „Sexuálna výchova pre deti vo veku 0-4 rokov má učiť: "potešenie z dotýkania sa svojho tela, skorú detskú masturbáciu.“

Billboard uvádza, že definícia pochádza z dokumentu OSN, konkrétne Svetovej zdravotníckej organizácie z roku 2010 s názvom Standards for Sexuality Education in Europe. Text, na ktorý upozorňuje citát na billboarde, sa nachádza na 38. strane dokumentu. (pozri TU)

Menovaný dokument je pre Slovensko nezáväzný, napriek tomu je politicky veľmi aktuálny. Len nedávno sme boli svedkami pokusu v Európskom parlamente ratifikovať správu o sexuálnej výchove - Estrela. Estrela práve vychádzala z menovaného dokumentu WHO, na ktorý sa odvoláva.

Počas vlády strany Smer-SD tu už boli tri snahy o zavedenie sexuálnej výchovy do vyučovacieho procesu. Na základe vlny nevôle zo strany občanov boli prvé dve stiahnuté. Ministerstvo momentálne vyhodnocuje pripomienky zaslané v medzirezortnom pripomienkovom konaní k Strategickému rámcu starostlivosti o zdravie pre roky 2013-2030. Okrem vládnych inštitúcií sa do pripomienkovania zapojili aj občania (viac informácii sa dozviete tu), ktorí nesúhlasia so stanovami dokumentu, ale aj napriek tomu je zo strany zákonodarcov snaha o ich uzákonenie.

Na billborde je aj odkaz na stránky, ktoré prinášajú viac ďalších informácií o problematike sexualizácie spoločnosti, alebo ktoré sa tejto téme nevyhýbajú. Medzi nimi je aj odkaz na portál HlavneSpravy.sk a LifeNews.sk, ako zdroj pravdivých informácií.

Nateraz ale nevieme, kto je zadávateľom tejto kampane a čo ňou sledoval. Pokúsime sa to zistiť v najbližšej dobe a priniesť o tom viac informácií. 

Celý dokument WHO si možete stiahnuť tu: