Sprisahanie elít proti Afrike: viac sexu namiesto pomoci

306
Zuzana Smatanová
Kultúra smrti

Minulý týždeň sa okolo pomyselného hrdla Afriky stiahla poriadne hrubá slučka  keď Gates Foundation hostila podľa nich najväčšie podujatie v histórii na tému plánovania rodiny, ktorého sa zúčastnilo asi 3000 záujemcov.

Medzinárodná konferencia o plánovaní rodiny v Adis Abebe počas svojho 4-dňového trvania vystrčila svoje tykadlá a cielene zasiahla takmer každú vrstvu africkej spoločnosti – ženy, mužov, mládež, slobodných, manželov, profesionálov, akademikov, politikov, celebrity, hodnostárov, zákonodarcov.

V pôsobivom zozname kľúčových prednášajúcich nechýbali najvplyvnejší africkí činitelia, rozliční iniciátori a lídri. Rôzne medzinárodné a západné organizácie sa tejto konferencie zúčastnili iba preto, aby podporili a posilnili jej najdôležitejší cieľ – kontrolu pôrodnosti v Afrike. Neustále hovorili o „voľnom prístupe a slobodnej voľbe“. Svet by sa mal však teraz spýtať – Prístup k čomu? Voľba medzi čím?

V Afrike žijú milióny ľudí, ktorí nemajú prístup ani k základnému vzdelaniu, o najzákladnejšej zdravotnej starostlivosti ani nehovorím. Väčšina z nás má priateľov alebo aj rodinných príslušníkov, ktorí nemajú vo svojej biednej situácii na výber. A teraz nás tu príde hŕstka ľudí, ktorí disponujú najväčším materiálnym bohatstvom sveta, poúčať, že to, čo Afričania najviac potrebujú, je voľný prístup k sexu bez záväzkov.

Pojmy ako LARC (long-acting reversible contraception; dlhodobo pôsobiaca reverzná antikoncepcia) sa počas tejto konferencie skloňovali veľmi veľakrát. Urgentná antikoncepcia (pomocou látok, vyvolávajúcich potrat) sa prebojovala až na piedestál. Ďalšou z hlavných diskutovaných tém bola rastúca možnosť prístupu k potratom. Na prítomných afrických lídrov protagonisti konferencie naliehali, aby zvýšili svoj národný rozpočet a upravili diagramy kontroly pôrodnosti. Pred mládežou a slobodnými okázalo predvádzali výhody  „priateľskej“ antikoncepcie pre adolescentov, nakoľko niektorí zo západných prednášajúcich a funkcionárov opísali a onálepkovali africkú spoločnosť ako takú, ktorá „odsudzuje“ sex mimo manželstva.

 

Drahí moji, ľudia celého sveta, veď to je absurdné! Pokrivené a zvrátené! Zhromaždiť v Afrike niektoré z najbrilantnejších mozgov celého sveta len preto, aby sa radili a diskutovali o najlepšom spôsobe účinnej kontroly pôrodnosti v najvzdialenejších oblastiach Afriky; pripustiť účasť takého giganta, bojujúceho za sexuálne a reprodukčné práva, akým je Intenational Planned Parenthood Federation (IPPF), aby nabádala našu africkú mládež k sexuálnemu hedonizmu (pôžitkárstvu); dovoliť takej známej pro-potratovej organizácii, akou je Ipas, hovoriť o čoraz ľahšom sprístupnení potratov v Afrike; a dopustiť, aby medicínski „experti“ z polovice sveta všetkých učili, predvádzali a simulovali   potraty D&E v druhom trimestri ... (D&E – dilation and evacuation – roztiahnutie krčka maternice a vysatie jej obsahu; pozn. prekl.)

 

Je to zdrvujúce pre celý Africký kontinent!

 

Počas niektorých prezentácií som plakala kvôli môjmu ľudu, ktorý potrebuje najzákladnejšie prostriedky pre rozvoj, a nie prednášajúcich neoimperialistov, ktorí im hovoria ako im bude úžasne, keď budú mať „voľný prístup a slobodnú voľbu“, najlepšiu antikoncepciu a pomôcky, ktoré im poskytnú neviazanú a neobmedzenú sexuálnu slobodu.

Sme smädní, a oni nám ponúkajú kondómy! Sme hladní, a oni nám ponúkajú antikoncepčné tabletky! Sme chorí a oni nám ponúkajú najmodernejšie potratové techniky! Sme bezbranní a zraniteľní, a oni nás vháňajú do náručia sexuálneho hedonizmu! Sme v područí chudoby a biedy, a oni nám ponúkajú sexuálnu slobodu!!!

Pre Afriku môžeme v modernom svete, ktorý nevidí našu bolesť a nepočuje naše volanie o pomoc, len v tichosti nariekať. Prežívame hlboký žiaľ nad ničivým semenom sexuálnej revolúcie, ktoré bolo minulý týždeň zasiate v Adis Abebe. Priam neznesiteľná bolesť mnou preniká, keď si predstavím následky sexuálnej revolúcie na kontinent, ktorý už aj bez nej nesie ťažké bremeno ľudského utrpenia. Trpko nariekame; plačeme nielen kvôli sebe, ale najmä kvôli našim deťom, ktoré budú v budúcnosti zbierať ničivé plody tohto rozsiahleho antikoncepčného projektu.

Odkedy Melinda Gatesová, pred viac ako rokom, zverejnila a spustila svoj rozsiahly a finančne náročný antikoncepčný projekt v Afrike, sa pomíňali už milióny dolárov na rozličné podujatia, zamerané na zvýšenie úsilia afrických lídrov čoraz viac sprístupniť antikoncepciu, spustiť iniciatívu pre kontrolu pôrodnosti v rozličných oblastiach Afriky, silnejšie a vytrvalejšie tlačiť na legalizáciu potratov v mnohých afrických krajinách. V rozpočtoch mnohých krajín sa odoberajú veľké finančné sumy z iných rozvojových projektov a prideľujú sa na zabezpečenie kontroly pôrodnosti s následným logickým zvýšením užívania umelej antikoncepcie v takmer všetkých oblastiach Afriky. Život afrických žien sa však popritom vôbec nezlepšil. Možno majú prázdny a sterilný sex, „vďaka“ ktorému nepočnú ani jeden deň v mesiaci, ani jeden mesiac v roku, no určite nemajú viac jedla, nie sú zdravšie, a ani vzdelanejšie, než boli pred Melindiným projektom. A práve preto nemajú silu. Tento projekt skrátka ničí africkú ženu po všetkých stránkach!

Úpenlivo som prosila a apelovala na Melindu Gatesovú, keď minulý rok prišla, aby zahájila projekt kontroly pôrodnosti v Afrike a som pripravená urobiť to aj dnes, ak bude treba, s ešte väčším dôrazom. Africké ženy si totiž zaslúžia oveľa viac než tento humanitárny projekt, ktorý im neprisľubuje nič iné, iba sexuálnu slobodu.

Keď naše národy zahrniete antikoncepčnými pilulkami, injekciami, vnútromaternicovými telieskami a kondómami, utopí sa naša kultúra v tej vašej, naše priority budú nahradené vašimi, naše názory zaniknú medzi vašimi a naše hodnoty budú pohltené vašimi.

Rešpektujeme, a nikdy si nedovolíme určovať, vaše západné povedomie a hodnoty; prosíme vás, aby ste aj vy láskavo rešpektovali naše vlastné povedomie a hodnoty ako Afričanov.

Africké ženy si zaslúžia hrdé miesto medzi všetkými ostatnými ženami sveta, a to v kontexte ich vlastného kultúrneho povedomia a hodnoty. Zaslúžia si, aby ich uznávali v plnej vážnosti a význame ich vyžarujúcej africkej ženskosti, krásy a dôstojnosti, ktorá je pevne zakorenená v pulzujúcej kultúre ich života a rodiny.  

 

autorka Obianuju Ekeocha je zakladateľka a prezidentka pro-life organizácie Culture of Life Africa