Nemecka katolicka RODINA musela IMIGROVAŤ do USA, aby zachránila svoje DETI pred štátom

1,756
Kultúra smrti

Začiatkom tohto týždňa Americký imigračný súd udelil politický azyl kresťanskej rodine, ktorá utiekla z rodného Nemecka po tom, čo im štát uložil pokutu a vyhrážal sa odňatím práva na opatrovanie a výchovu svojich detí, a to len kôli tomu, že deti boli vyučované doma.

V utorok, sudca z Tennessee, Lawrence Burman skôr ako vydal rozsudok a povolil rodine zostať v Amerike, nazval zaobchádzanie Nemecka s rodinou Romeikeovcov porušením ľudských práv a “odpudzujúci všetkému, čomu ako Američania veríme.”

Aj keď rozsudok nebol oficiálne publikovaný, nemecké noviny Der Spiegel citovali vyjadrenie sudcu Burmana, že rodina mala “oprávnený strach z prenasledovania.”
Romeikeovci sú na súde obhajovaní organizáciou pre obranu domácej výučby (HSLDA), ktorá sa 28. Januára vyjadrila, že rodiny uplatňujúce domácu výučbu sú “osobitná/špecifická skupina, ktorú chce nemecká vláda potlačiť.”

Uwe a Hannelore Romeike sa rozhodli odhlásiť svoje deti zo štátnej školy v juhozápadnom Nemeckom štáte Baden-Wurttemberg ešte v roku 2008 kôli obavám, že ich deti sú vyučované v “proti-kresťanskom duchu.” Romeikeovci sa rozhodli učiť svojich päť detí doma, čo je podľa ústavy jednotlivých nemeckých štátov zakázané.

Po boji s miestnymi úradmi Romeikeovci emigrovali v roku 2009 do U.S.A. a požiadali o politický azyl. Teraz žijú v meste Morristown, v štáte Tennessee. Uwe Romeike bol v utorok citovaný, že je “vďačný sudcovi za jeho rozhodnutie.”
Právny zástupca HSLDA a director pre medzinárodné vzťahy Mike Donnelly nazval sudcovo rozhodnutie “trápne pre Nemecko.”

Ako uviedol denník Der Spiegel, v druhej polovici roku 2006 nemecký ústavný súd rozhodol, že rodičia nemôžu zakázať svojim deťom navštevovať školu kôli svojmu náboženskému presvedčeniu a vyjadril sa, že vystavenie iným náboženským názorom je pre deti prípustné.

V roku 2007, federálny zvrchovaný súd rozhodol, že rodičom môže dokonca byť odňatá správa detí, ak nebudú spolupracovať s nariadením, keďže verejnosť má záujem o “paralelné spoločnosti” založené na náboženských názoroch a svetonázore.

“Rodiny, ktoré vyučujú svoje deti doma, nie sú v Nemecku v bezpečí,” poznamenal vo štvrtok Donnelly. “Dva najvyššie súdy v Nemecku rozhodli, že Nemecká vláda má právo potlačiť domácu výučbu ako nejaký druh “paralelnej spoločnosti.” Toto myslenie je mylné. Výskum ukazuje, že deti vyučované doma excelujú ako po akademickej, tak aj po spoločenskej stránke. Nemecké súdy tento fakt jednoducho ignorujú, aj keď sa vyskytuje všade, kde je domáca výučba praktizovaná.”

Der Spiegel spomenul históriu výchovy a vzdelávania v Nemecku, vysvetľujúc, že povinná školská dochádzka vzyšla z práva na vzdelanie a nie z povinnosti. Niektorí dokonca bránili nemeckú vládu, tvrdiac, že rodičia majú v štáte viacero možností vzdelávania/školstva pre svoje deti.

Lutz Görgens, nemecký konzul pre juhovýchodné Americké štáty, sa pre združené médiá emailom vyjadril, že “rodičia majú na výber zo štátnych, súkromných, a cirkevných škôl” a tiež aj spomedzi iných alternatív, ako napríklad “Waldorf alebo Montessori” a že povinná školská dochádzka umožňuje vysoký štandard vzdelania.

“Rodičia majú právo a autoritu rozhodovať o vzdelávaní svojich detí bez neoprávného zásahu štátu,” oponoval právny zástupca Roger Kiska, ktorý spolupracoval s HSLDA na prípade rodiny Romeikeovcov. “Imigračný súd jasne uznal, že nemecké zákony porušujú základné ľudské práva tým, že prenasledujú rodiny uplatňujúce domácu výučbu. Veľa američanov si nie je vedomých toho, aké nesprávne toto konanie je. Dúfame, že toto rozhodnutie objasní túto ničivú politiku, ktorú nemecká vláda musí okamžite ukončiť.