Valí sa na nás dúhová diktatúra?

2,900
Kultúra smrti

 
Barrie a Tony žijú v registrovanom partnerstve 7 rokov. Tvrdia, že sú kresťania, kvôli čomu si chcú vysúdiť právo na zosobášenie kňazom v kostole
 
Anglický homosexuálny pár žaluje cirkev, ktorá nechce sláviť ich manželstvo v kostole
 
Barrie Drewitt-Barlow (44) a jeho partner Tony (49) už nemôžu urobiť nič iné, než sa obrátiť na súd a žalovať Cirkev, ktorá odmietla požehnať ich manželstvo. Tento pár z Danubry (Essex) žije v registrovanom partnerstve už sedem rokov a vychováva päť detí od matiek, ktoré im na tento účel “prenajali” svoje maternice. Po nedávnej legalizácii homosexuálnych manželstiev v Anglicku a Walese si však Barrie a Tony myslia, že ”táto žaloba je jediným spôsobom, ako sa prakticky pohnúť vpred”. 
 
Takýto dôsledok bol predvídateľný 
 
Barrie a Tony, ktorí prehlasujú, že sú praktizujúci veriaci, tvrdia, že ich mrzí, že sú teraz ”nútení doviesť kresťanov pred súd, aby uznali náš zväzok”. Obavy, ktoré vyjadrili mnohé náboženské denominácie v dňoch schvaľovania kontroverzného zákona, tzv. “Marriage (Same-Sex Couples) Act”, sa tak stali reálnymi. Zákon, ktorý si veľmi žiadal konzervatívny politik Cameron, totiž predvída možnosť slávenia homosexuálnych manželstiev na miestach slávenia kultu (v kostoloch a podobne), no zároveň tvrdí, že náboženskí predstavitelia nebudú povinní “garantovať službu”  vysluhovania tohto manželstva ako sviatosti. Samotná anglikánska cirkev po počiatočnom odpore ustúpila práve vďaka tejto garancii. Zatiaľ čo kvakeri (protestantské hnutie), unitariáni a iné kresťanské cirkvi sa rozhodli rozšíriť svoj kult aj na homosexuálne manželstvá, katolíci neprestajne odmietali tento zákon z dôvodu, že ohrozuje náboženskú slobodu, slobodu vychovávať svoje deti a slobodu vyjadrovania sa. Zdá sa, že sa nemýlili. 
 
Militanti z hnutia LGBTI sú presvedčení, že prípadná žaloba proti výhrade, ktorú Londýnsky parlament vložil do tohto zákona ako garanciu náboženskej slobody, bude skôr či neskôr víťazstvom v prospech homosexuálnych manželstiev. Ak nie v Spojenom Kráľovstve, tak iste na Európskom súde pre ľudské práva. Barrie si myslí, že zákon, ktorý nenariaďuje povinne homosexuálne manželstvá kresťanským denomináciám, je ako “ten, kto by mi dal cmúľať zabalený cukrík”. V interview pre denník v Essexe povedal: “som kresťan, som praktizujúci kresťan, všetky moje deti sú kresťanmi a sú súčasťou farnosti v Danbury. Chcem vkročiť do môjho kostolíka a oženiť sa s mojím manželom”.