Slávny kazateľ vyjadril podporu homosexuálom

2,438
Kultúra smrti

Rob Bell, známy kresťanský spisovateľ a kazateľ, vyjadril podporu manželstvám homosexuálov. Uviedol:

Narodil som sa v manželstve. Som za vernosť. Som za lásku, či už medzi mužom a ženou, ženou a ženou alebo mužom a mužom. Myslím si, že loď už vyplávala z prístavu a preto cirkev potrebuje...Myslím, že toto je svet, v ktorom žijeme a my musíme ľudí brať takých, akí sú.

Ďalej pokračoval o láske:

Povedal by som, že to, čo je na Ježišovom posolstve také silné a revolučné je, že hovorí čo robiť s ľuďmi, ktorí sú iní a ako sa správať k osobe, ktorú len ťažko milovať.

Napriek tomu, ako sa zasadzuje za lásku, Rob Bell ukazuje, že homosexuálov rád nemá.

Jeden z mojich priateľov z vysokej školy povedal veľmi zaujímavú myšlienku o všetkých tých kresťanoch, ktorí odmietajú posolstvo Biblie o hriechu homosexuality, a síce, že „duchovne urážajú“ homosexuálov. Biblia jasne hovorí, že tento hriech je deštruktívny. To, čo je najrevolučnejšie na Ježišovom posolstve, nie je to, že by sme mali milovať ľudí, ktorí sú nehodní lásky. Najrevolučnejšou pravdou na celom svete je to, že nás Boh miloval tak, že poslal Ježiša, aby nás vykúpil z hriechu. To teda znamená, že hriech je niečo, z čoho každý potrebuje byť zachránený. Teológia, ktorá odmieta hriech, je teológia, ktorá odmieta kríž. Teológia, ktorá odmieta kríž je teológia, ktorá odmieta lásku.

Bell tvrdí, že máme „ľuďom schvaľovať to, čo robia,“ ale Biblia o tomto ani zďaleka nehovorí. Pozrime sa, čo hovorí Jakub:

Bratia moji, keby niekto z vás zblúdil od pravdy a iný ho obráti, nech vie, že ten, kto vráti hriešnika z jeho bludnej cesty, zachráni jeho dušu od smrti a zakryje množstvo hriechov. (5, 20)

List Hebrejom hovorí toto:

Ale deň čo deň sa vzájomne povzbudzujte, kým trvá to „dnes“, aby nikoho z vás nezatvrdilo mámenie hriechu. Veď sme sa stali účastníkmi Krista, pravda, ak istotu, ktorú sme mali na počiatku, zachováme pevnú až do konca. (3, 13-14)

Biblia nám hovorí, že by sme mali pomáhať svojím bratom a sestrám vyhýbať sa ničivej sile hriechu. Hriešnikovi máme preukazovať lásku pomocou konfrontovania sa. Ak ľudí necháme v tom, čo robia, prejavíme tým len svoju apatiu a sebectvo.

Navyše, ani sám Rob Bell asi neverí tomu, že by sme mali ľuďom schvaľovať všetko, čo robia. Neschvaľuje napríklad to, že moslimskí radikáli kameňujú homosexuálov a ani neschvaľuje fanatizmus vo Westborskej baptistickej cirkvi.  

Nevraživá a svetská spoločnosť, v ktorej žijeme, núti kresťanov k rozhodnutiu. Buď sa rozhodneme milovať seba, alebo sa rozhodneme milovať homosexuálov. Buď budeme úspešní a vplyvní, alebo sa môžeme rozhodnúť pre blaho našich homosexuálnych bratov a sestier na úkor našej reputácie. Rob Bell si vybral. Teraz sme na rade my. 

Murray Vasser