Francúzsko odkladá uzákonenie homosexuálnych „manželstiev“

1,470
Kultúra života

6. november 2012 (LifeSiteNews.com) - Keď sa Francois Hollande a socialistické strany v máji tohto roku dostali k moci vo Francúzsku, zdalo sa, že uzákonenie homosexuálneho „manželstva“ a ďalších proti životu a rodine zameraných opatrení je neodvratné. Len o niekoľko mesiacov neskôr sa však Hollande a jeho spojenci ocitajú v defenzíve proti prekvapivo širokej vlne odporu voči jeho plánom. Túto opozíciu vedie kardinál, parížsky arcibiskup André Vingt-Trois.

Vingt-Trois, spolu s predstaviteľmi protestantov, židov a moslimov, vyjadril nahlas svoj nesúhlas s navrhovanými zmenami. Pridali sa k nemu aj konzervatívni politici a pro-life aktivisti, ktorí 23. októbra usporiadali pozornosť pútajúci protest. Väčšie protesty sú naplánované na 17. a 18. novembra 2012.

Výsledkom bola dramatická zmena verejnej mienky. Prieskumy pravidelne ukazovali uprednostňovanie homosexuálneho „manželstva“ a adopcie. Avšak podľa posledných údajov prieskumu, ktorý uskutočnil IFOP na žiadosť časopisu Le Figaro, nesúhlas s adopciou homosexuálmi sa za jeden mesiac zvýšila o desať percent. Konkrétne, nesúhlasí 52 %-ná väčšina. Socialisti, v reakcii na protesty, odložili diskusiu o návrhu na ďalší rok.

Kardinál Vingt-Trois nalieha na ľudí, aby kontaktovali svojich volených zástupcov a dali vedieť o svojom nesúhlase s tým, čo socialisti nazvali „manželstvo pre všetkých“.

„Obraz ľudskej bytosti nerozlišujúcej sexuálne rozdiely by bol podvod, ktorý by otriasol jedným zo základov našej spoločnosti a zaviedol formu diskriminácie detí,“ uviedol nedávno Vingt-Trois pred novinármi.

„Silný nátlak určitých lobistických skupín“ verejne odsúdil a dodal: „Nebolo by to ,manželstvo pre všetkých,ʻ ale manželstvo, ktoré malá skupina ľudí  zavedie na úkor všetkých ostatných.“

„Pokračujeme vo vyzývaní kresťanov a všetkých tých, ktorí zdieľajú náš pohľad na vec a naše znepokojenie. Kontaktujte svojich volených zástupcov, napíšte osobný list, stretnite sa s nimi osobne. Vyjadrite svoje presvedčenie,“ uviedol Vingt-Trois.

Vingt-Troisov nesúhlas sa stretol s odozvou u Clauda Batyho, predstaviteľa francúzskej Protestantskej federácie. Ten vyhlásil, že „vôľa rozlišovať pohlavia je tu od stvorenia“. Podporuje ho tiež francúzsky vrchný rabín, Giles Bernheim, ktorý varuje, že homosexuálni aktivisti sa snažia „o úplné vymazanie“ sexuálnych rozdielov.

Ku vzbure sa pridali aj rôzni starostovia z viacerých predmestských a vidieckych obvodov. Otvorene prehlásili, že nebudú sobášiť homosexuálne páry ani v prípade, že návrh prejde. Medzi najvýznamnejších z nich patrí starosta ôsmeho parížskeho okresu, ktorý sa v októbri odvážne postavil na odpor liberálnej precitlivenosti a pýtal sa: „Ako sa zajtra postavíme proti mnohoženstvu vo Francúzsku, princípu, ktorý je jediným tabu v západnej civilizácii? Prečo by sa mal zachovať zákonný vek na uzatvorenie manželstva? A prečo zakazovať manželstvá v rámci rodín, pedofíliu alebo incest, ktoré sú vo svete stále bežné?“

Dominique Rey, biskup v diecéze Toulon-Fréjus, tvrdí, že proti homosexuálnym „manželstvám“ vyzbieral 100 000 podpisov. Zároveň potvrdil svoj zámer zúčastniť sa protestu naplánovaného na 17. novembra, ktorý organizuje pro-life a pro-rodinná organizácia The Life Alliance.

Nasledujúci deň bude tiež proti návrhu demonštrovať katolícky Civitas Institute. Francúzska tlač ho posmešne označuje za „homofóbnu“ organizáciu, pretože odsudzuje homosexuálne správanie. Generálny tajomník inštitútu, Alain Escada, uviedol, že autobusy dopravia na tento protest ľudí zo štyridsiatich rôznych miest.