Tanec pri tyči pre 5-ročné deti

2,016
Kultúra smrti

DUNCAN, Britská Kolumbia, 7. september 2012, (LifeSiteNews.com) – Majiteľka tanečného štúdia v Britskej Kolumbii ponúka malým dievčatám tréning základov tanca pri tyči s názvom Malé pavúčiky. Zatiaľ sa prihlásili najmä päťročné dievčatká a jeden chlapec. 

Kristy Craigová, majiteľka Twisted Grip Dance and Fitness Studio v meste Duncan, povedala, že tieto hodiny zriadila, pretože ju o to žiadali jej dospelí klienti, ktorí sa tomuto tancu venujú.

„Moji súčasní žiaci sa na to pýtali kvôli svojim deťom. „Moja dcéra sa celý čas doma hrá pri mojej tyči. Bola by som naozaj rada, keby sa naučila, ako na nej správne tancovať a neublížiť si.”," 

Craigová sa pokúša vylúčiť sexuálny aspekt tanca. Trvá na tom, že pre drobcov je to len dobrý pohyb.

„Pristupujem k tomu ako k hodinám gymnastiky…Neučím ich nič z pohybov pre dospelých,” povedala pre Postmedia.

Podľa správy CTV report však Craigová vyhlásila, že bude deti učiť pohyby podobné tým, ktoré učí dospelých, s názvami ako „Sexy Flexy, Pole Fit, Babes on Bikes, and Bunny Bootcamp”.

 „Niektoré pohyby sú rovnaké, niektoré z nich sú odlišné. Ale áno, sú veľmi podobné,” povedala pre CTV. „Na hodinách pre dospelých určite sú pohyby, ktoré majú sexuálny podtext, ale ich cieľom nie je odhaľovať sa.”

Craigová sa usiluje odlíšiť hodiny pre deti od vzrušujúceho tanca v pánskych kluboch. Hovorí, že táto aktivita by mala byť vnímaná ako druh športu, pretože aj v tomto tanci je veľa súťaží, kde účastníkom nie je dovolené dať dole nejakú časť odevu, dokonca ani nemôžu nosiť vysoké opätky.

„Súťaže majú svoje pravidlá a predpisy. Nesmie sa použiť nič provokujúce, taktiež sa nemôže vyzliekať žiadna časť odevu. V niektorých nie je dovolené nosiť vysoké opätky,” povedala. „Sexualita sa z tanca vynecháva. Je to zdôraznenie gymnastiky, atletiky a cirkusového akrobatického aspektu.”

Jeden komentátor na túto adresu poznamenal: „Akonáhle existujú tanečníčky pri tyči, ktoré sa pre peniaze vyzliekajú v pánskych kluboch, nemožno to považovať za šport.” Ďalší zavtipkoval: „Myslíte, že v nejakých „športových” súťažiach je dovolené nosiť vysoké opätky?”

V ozname na webovej stránke Kanadskej asociácie Pole Fitness o kanadskom Pole Fitness šampionáte, ktorý sa v októbri uskutoční vo Vancouveri, sa píše, že na podujatí budú dve vystúpenia: skoršie pre amatérov a večerné pre profesionálov.

Vancouverský psychológ Derek Swain poukázal na to, že výuka tanca pri tyči pre malé dievčatká by mohla vo vyššom veku viesť k ich vstupu do sexuálneho priemyslu.

„Taká možnosť by mohla nastať. A to je niečo, čoho by sme sa mali obávať. Vieme, že ľudia z priemyslu zábavy pre dospelých verbujú personál na univerzitách a aj na stredných školách. Toto pokušenie tam určite bude. Pre niekoho, kto už má tieto zručnosti, by to bol ľahký prechod,” povedal pre bc.ctvnews.

Minulý týždeň minister vyššieho vzdelávania v Britskej Kolumbii varoval, že striptízové bary v Britskej Kolumbii môžu začať verbovať za striptérky univerzitné študentky, ktoré tak získajú peniaze na poplatky.

Naomi Yamamotová povedala, že poslala varovné listy na nadstavbové školy. Zistila totiž, že striptízové kluby vo Windsore v Ontariu verbovali miestne dievčatá. Zmeny v kanadských imigračných zákonoch určené na obmedzenie obchodu s bielym mäsom sťažili dovoz cudzích dievčat ako exotických tanečníc.

„Študentky, ktoré často pociťujú stres v dôsledku nového prostredia, môžu lákať tieto peňažné stimuly,” napísala Yamamotová pre Ottawa Citizen.

Tiež vyjadrila obavy kvôli vyhláseniu hovorcu kanadskej asociácie zábavy pre dospelých, že miestny zábavný priemysel môže hľadať potenciálnych zamestnancov aj na štátnych stredných školách.

„Nehovoríme študentom, že si  nemôžu nájsť zamestnanie alebo sa pokúsiť kariérne uspieť v zábavnom priemysle pre dospelých. Nechceme len, aby agresívne verbovali študentky v našich univerzitných kampusoch,” povedala Yamamotová.