USA: Život je chránený najmenej v histórii

1,381
Kultúra smrti

CHARLOTTE, 6. september 2012, (LifeSiteNews.com) – Kritici tvrdia, že volebný program Demokratickej strany pre rok 2012 chráni ľudský život najmenej zo všetkých dokumentov, ktoré strana doposiaľ schválila.

Volebný program Demokratov uznáva právo žien na „bezpečný a legálny potrat bez ohľadu na to, či si zákrok môžu dovoliť.“ Strana tak chce presadiť potraty financované z peňazí daňových poplatníkov.

Elizabeth Grahamová, riaditeľka štátnej organizácie pre ľudské práva Texas Right to Life, hovorí: „Sme svedkami potratovej loby, ktorá ovláda celú politickú stranu. Súčasný program Demokratického národného výboru (DNC) chce presadiť neobmedzené potraty v ľubovoľnom štádiu tehotenstva,  ktoré by boli financované z daní. Toto je cieľ, ktorý si potratová loby kladie od začiatku.“

Nedávny prieskum verejnej mienky ukazuje, že až 72% Američanov nesúhlasí s potratmi financovanými z daní. Tento návrh už kedysi obhajovali aj taký Demokrati ako Al Gore či Bill Clinton, ktorý nedávno predniesol príhovor na zjazde Demokratickej strany.

V programe Demokratov už dlhšie stojí, že potraty by mali byť bezpečné, legálne a „ojedinelé“. Tento rok však strana slovo „ojedinelé“ z programu vypustila.

Stále viac pozorovateľov si myslí, že Barack Obama sa rozhodol staviť na kontroverzné sociálne problémy, aby sa vyhol diskusiám o úbohom stave americkej ekonomiky a narastaniu národného deficitu, ktorý minulý týždeň dosiahol hodnotu 16 biliónov dolárov.

Denník The Washington Examiner vo svojom editoriáli uvádza: „V programe sa potraty spomínajú štyrikrát, zatiaľ čo nezamestnanosť len trikrát. Slová „gay“ a „LGTB“ sa v programe vyskytuje šesťkrát, zatiaľ čo slovo dlh je spomenutý päťkrát. V programe sa taktiež štyrikrát uvádza, že prezident Obama zabil Usámu bin Ládina.“

Navyše, zatiaľ čo prezident rozpráva o potratoch, jeho zástupcovia sa horlivo usilujú tomuto pojmu vyhýbať a radšej hovoria o „reprodukčných právach“. Znovu ide len o taktiku, ktorá vyplýva z prieskumov verejnej mienky.

Matt Bennett zo stredoľavicového krídla Demokratov si vďaka „tretej ceste“ myslí: „V dobe ultrazvuku určité spektrum voličov právo na potrat schvaľuje, ale nie všetci voliči s tým súhlasia.“ Ďalej dodáva, že diskusia o týchto právach je navyše politicky atraktívnejšia.

Elizabeth Grahamová hovorí: „To, že sa celá kampaň sústreďuje na smrť a ešte to nazýva „zdravie žien“, je veľmi poburujúce. Potrat nie je starostlivosť o zdravie. Je to len zbabelý útek od skutočnej nádeje a dôstojnosti žien.“

Časť Demokratov súhlasí. Približne 25 000 ľudí podpísalo petíciu, ktorú iniciovala opozičná pro-life organizácia DFLA. Petícia žiadala upraviť volebný program tak, aby Demokratická strana uznala existenciu aj svojich pro-life orientovaných členov. Názory strany totiž vrhajú zlé svetlo na katolíkov, ako je Ray Flynn či bývalý guvernér Bob Casey, ktorí sa venovali právam na život, zatiaľ čo vláda schvaľovala intervencie na finančnom trhu.  Napriek tomu, že DNC upravila svoj program a uznala Jeruzalem za hlavné mesto Izraelu, aby tak utíšili vlnu kritiky, uznať pro-life orientovaných Demokratov strana odmieta.

Liberálne autority sa pýtajú, či téma potratov už nevyčlenila stranu zo širšieho amerického mainstreamu. Doposiaľ najlepší ohlas u verejnosti mal 48 minútový prejav bývalého prezidenta Billa Clintona na zjazde Demokratickej strany. V jeho príhovore téma potratov neodznela ani raz.   

Pred Clintonom však vystúpila aktivistka za práva žien Sandra Flukeová a Cecile Richardsová, prezidentka z Federácie pre plánované rodičovstvo (Planned Parenthood Federation). Odborníci tvrdia, že sa Obamova kampaň neplánuje odkloniť od problematiky potratov a manželstiev homosexuálov.

Program strany taktiež požaduje, aby sa nanovo zadefinoval význam manželstva.

Konzervatívec Richard Virguerie na stránke ConservativeHQ.com napísal: „Demokrati využili svoju príležitosť a oboznámili Američanov so svojou radikálnou svetskou liberálnou agendou. Teraz je na rade guvernér Romney, aby ponúkol konzervatívnu alternatívu.“