Výhodnejšie daňové práva pre homosexuálne páry?

1,406
Kultúra smrti

BERLÍN, 13. august 2012 (LifeSiteNews.com) – Federálny ústavný súd v Nemecku rozhodol, že homosexuálne páry registrované štátom musia byť oslobodené od dane prevodu pozemkov, ako to býva u klasických manželských párov. Rozhodnutie bolo vyhlasené za protiústavné.

Oslobodenie sa uplatňuje v prípadoch, keď si jeden z rozvedeného páru kupuje spoločnú nehnuteľnosť od druhého. Vznik rozhodnutia podnietil istý homosexuálny pár rozvedený v roku 2009, ktorý požiadal súd, aby prepísal oslobodenie na skorší dátum.

Zmena nastala na podnet trinástich členov vedúcej strany Kresťasko demokratickej únie, ktorí podali písomnú sťažnosť. Politika sa musí nanovo riadiť príkazom ústavného súdu o zrušení nerovnosti."

Ministerka kresťanských demokratov pre rodinné záležitosti Kristina Schroderová pre nemecké noviny Sueddeutsche Zeitung povedala: Návrh prichádza v pravý čas. V homosexuálnych partnerstvách ľudia za seba navzájom berú dlhotrvajúcu zodpovednosť a žijú dosť konzervatívne."

Nemecký parlament v súčasnosti rokuje o vhodných zmenách daňového systému, ktoré by vyhovovali aj registrovaným homosexuálom. Niektorí "konzervatívni" členovia kresťanských demokratov obhajujú názor, že rozdiely medzi klasickými manželstvami a zväzkami homosexuálov by sa mali aj naďalej zachovávať.

Gerda Hasselfeldtová, bavorská sestra" Kresťanskej demokratickej únie, a zároveň ich koaličná partnerka, v rozhovore pre televíziu vyhlásila: Manželstvo muža a ženy je pod špeciálnou ochranou, pretože vo svojej podstate vedie k novému životu. V prípade homosexuálov to tak nie je."