Poslankyňa Tabaková chce na Slovensku presadiť rovnaký biznis s deťmi, ako je na Ukrajine

303
Kultúra smrti

Táto vláda sa už ani netvári, že je kresťanská a konzervatívna. Aj tak im to už nikto neuverí. Inak by sa nemohlo stať, že sa dnes na sociálnej sieti členka údajne konzervatívnej strany OĽaNO Romana Tabaková, zverila verejnosti s tým, že Slovákom v súčasnej dobe podľa jej názoru naozaj chýba surogátne materstvo. Teda vec, ktorou sa smutne preslávila Ukrajina, kde tamojšie ženy za peniaze rodia deti celej Európe. Každému, kto si to zaplatí…

Podľa pani poslankyne sa nám tu deje krivda. Slovenská republika totiž patrí ku krajinám, ktoré nemajú osobitným právnym predpisom regulované náhradné materstvo. „Právnu úpravu Slovenskej republiky v oblasti asistovanej reprodukcie možno považovať momentálne za nedostatočnú,“ tvrdí Romana Tabaková s tým, že najkrajší pocit ženy je držať na rukách vlastné dieťa a takúto šancu by mali mať všetky ženy, ktoré nemôžu mať deti.

Čo je to ale surogačné čiže náhradné materstvo? Je to vynosenie dieťaťa inou ženou, ktorú oplodnia v laboratóriu alebo po dohode môže dôjsť aj k prirodzenému styku. Takto narodené dieťa si potom prevezme pár alebo osoba, ktorá si za to zaplatila. To, že náhradné materstvo, kedy nejaká žena porodí a vynosí dieťa iným rodičom, je nanajvýš neetický biznis, v tomto článku ani nemusíme riešiť. Či sa to niekomu páči alebo nie, okrem prestúpenia Božieho zákona tu ide jednoducho o kupčenie s deťmi. Jeho biologická matka ho predá, pretože buď žije v biede a potrebuje nejako uživiť rodinu, alebo je pre ňu tento druh zárobku pohodlnejší ako stáť osem hodín na nohách v nejakej fabrike.

Situáciu takejto matky zas zneužívajú bohaté páry zo západnej Európy, ktorým sa nedarí splodiť dieťa a tak si ho skrátka kúpia. Na Ukrajine išli ceny takto vynoseného bábätka už od 5 000 eur. Niektoré krajiny na svete museli tento nechutný biznis na svojom území zakázať práve kvôli tomu, že došlo k vykorisťovaniu žien, ktoré mali vynosiť deti bohatým ľuďom. Stalo sa aj to, že náhradná matka porodila dievča, namiesto avizovaného chlapca a dohodnutí „rodičia“ si ho odmietli prevziať. Rovnako médiá spomínajú aj prípad, kedy si „rodičia“ neprevzali postihnuté dieťa a po tom, ako si ho obzreli, ho nechali na Ukrajine jeho biologickej matke.

Pri surogácii, ktorá na Slovensku tak veľmi chýba poslankyni Tabakovej, ide podľa aktivistov, ktorí sa v tejto veci angažujú, o neprípustný zásah do ľudských práv, pri ktorom je narušená dôstojnosť človeka. Ženské telo sa tu totiž stáva predmetom obchodu.

A tak neostáva iné, len sa pýtať pani poslankyne, ktorá tak veľmi chce pomáhať bezdetným párom, prečo sa radšej nezamyslela nad tým, či sa nedá na Slovensku napríklad urýchliť proces adopcie? Pretože páry, ktoré si chcú u nás legálne osvojiť dieťa, musia naňho čakať neraz celé roky… Alebo keď dnes celá Európa pomáha vojnou devastovanej Ukrajine, prečo sa nepostaráme aj o deti z ich sirotincov? Na Slovensku je dosť párov, ktoré by takéto deti radi privítali…