Jezuita James Martin obhajuje transgendrové experimenty na deťoch

181
Kultúra smrti

Mediálne známy americký kňaz James Martin SJ, ktorý otvorene podporuje LGBT propagandu a na jeseň minulého roka bol prijatý na audiencii pápežom Františkom, najnovšie na Twitteri ostro kritizoval nový zákon v americkom štáte Texas, ktorý zakazuje poskytovanie „rodovo afirmatívnej starostlivosti pre transrodové deti a mladistvých“. Nový zákon, zakazujúci medicínsku podporu pri tzv. „zmenách pohlavia“ u detí a mladistvých, schválil guvernér Texasu, Greg Abbott, praktizujúci katolík v snahe obmedziť vplyv homosexuálnej ideológie v druhom najväčšom štáte USA.

Po získaní rozhodnutia generálneho prokurátora Kena Paxtona o nezákonnosti používania postupov „zmeny pohlavia“ na deťoch, Abbott oznámil administratívny zákaz tohto typu lekárskeho experimentu a nariadil, aby sa vyšetrili všetky zariadenia zapojené do tejto hroznej praktiky. Podľa týchto ustanovení je teraz použitie tzv. operácie na „blokovania puberty“ a „zmeny pohlavia“, podľa Trestného zákona považované za zneužívanie detí.

Tieto postupy sú obludné a tragické. Urobím všetko, čo je v mojich silách, aby som nás ochránil pred tými, ktorí ich používajú na ubližovanie mladým Texasanom ,“ napísal na Twitteri advokát Ken Paxton.

Extrémne liberálny jezuita James Martin, redaktor modernistického časopisu America a autor knihy  Building a Bridge, ktorá je v rozpore s učením Cirkvi , cítil povinnosť oponovať tomuto názoru. V reakcii na Paxtonov tweet citoval jezuita bizarné slová Texaskej pediatrickej asociácie, ktorá sa preslávila obhajobou „transgender“ procedúr na deťoch. James Martin SJ v súhlase so  spomínaným združením uviedol, že „poskytovanie rodovo afirmatívnej starostlivosti pre transrodové deti a mladistvých zjavne nie je zneužívaním voči nim“.

V ďalšom príspevku pokračoval v obhajovaní aplikácie transrodovej LGBT  ideológie na deti, na kňaza katolíckej Cirkvi priam neuveriteľným spôsobom:

Štátne orgány implementujú zákony, ktoré ohrozujú zdravie a blaho transrodových detí aj dospievajúcich a kriminalizujú starostlivosť, ktorú im poskytujú pediatri a iní odborníci.“

Túto myšlienku rozvinul v rozhovore pre stanicu Fox News, v ktorom dospel k záveru, že väčšina jej komentátorov nemá dostatočné znalosti o „transgender deťoch“, preto by mali „počúvať špecialistov“ a nenechať sa viesť „predsudkami“.

Túto kňazovu podporu „prerábania“ ľudských pohlaví, pomocou lekárskych zákrokov, komentoval redaktor portálu Life Site News Raymond Wolf nasledovne:

Prominentný disidentský heterodoxný kňaz, otec James Martin SJ, sa v utorok na Twitteri prezentoval, aby obhajoval opatrenia na blokovanie puberty pre rodovo dysforické deti a kritizoval štát Texas za obmedzovanie týchto experimentálnych praktík. Martin, obľúbenec pápeža Františka, už roky prejavuje mimoriadne disidentský postoj vo vzťahu k základom katolíckeho učenia. Liberálny jezuita okrem iného obhajuje ´manželstvo´ homosexuálov, ich adopciu detí, ako aj vysviacku homosexuálov na kňazov a nazýva Boha ženou.“