V konzervatívnom hnutí sa presadzujú „gej konzervatívci“. Vadí im Cirkev

155
Kultúra smrti

Douglas Murray je uznávaným členom konzervatívneho hnutia a aktívny homosexuál. Zároveň je dôkazom toho, že pojem „konzervatívny“ je v súčasnosti rovnako vyprázdnený ako pojmy „ľavica“ a „pravica“.

Murray sa sťažuje, že konzervatívne hnutie je stále príliš zaťažené kresťanským obsahom, čo odrádza liberálnejších záujemcov o členstvo v hnutí: „Prečo premýšľaví ex-liberáli neuvažujú o vstupe do pravice? No, možno to má niečo spoločné s typom konzervatívca, s ktorým by boli spájaní.“

Ako najvážnejšiu príčinu vidí Murray presadzovanie kresťanských morálnych hodnôt, najmä takých, ktoré upomínajú na katolícke morálne učenie. Komentoval to po Národnej konzervatívnej konferencii:

Národná konzervatívna konferencia bola naplnená neúmerným množstvom katolíckej sociálnej doktríny a nie je to prvýkrát, čo som pozoroval tento zásah… Raz som bol na stretnutí konzervatívcov na kontinente, kde pri niekoľkých príležitostiach jeden americký účastník veselo hovoril o homosexuálnych pároch ako o sodomitských vzťahochMáme sa potom čudovať, že toľko liberálov inštinktívne zatracuje konzervativizmus?“

Ktorý liberál alebo bývalý liberál by sa chcel ocitnúť v ideologickom hnutí, v ktorom je bežným javom odpor proti právu na potrat, odpor proti rozvodu bez zavinenia a nostalgia za érou pred vynálezom tabletky?“ – dodáva Murray.

Murray nie je medzi západnými „konzervatívcami“ až taká výnimka. Prieskum naznačuje, že takmer dvom tretinám republikánov nevadí sodomia, „manželstvá“ osôb rovnakého pohlavia a budovanie rodín homosexuálov prostredníctvom adopcie a náhradného materstva.

Hovorí to len o zmenách spoločenských noriem, ktoré sme videli za posledné dve desaťročia,“ povedal pre portál USA TODAY Jeff Jones, šéf Gallupovho ústavu: „Keď sme sa v 90. rokoch a dokonca na začiatku 21. storočia pýtali na manželstvá osôb rovnakého pohlavia, väčšina bola proti. A teraz máme solídnu väčšinu, ktorá, ako sa zdá, každým rokom aspoň o kúsok rastie.“

Jediným problémom pre takýchto „konzervatívcov“ zostáva ešte transgenderizmus. Preto sa aj z takých liberálov a propagátorov LGBT ideológie, akými boli spisovateľka Rowlingová, tenistka Navrátilová alebo speváčka Adele, odrazu stali „hrdinovia“ konzervatívnej scény. Ale aj to len dovtedy, kým sa zrejme transgenderizmus nestane súčasťou „konzervativizmu“.