Kardinál Hollerich podporil zmenu učenia cirkvi o homosexualite

287
Kultúra smrti

Hodnotenie homosexuálnych vzťahov ako hriešnych nie je správne, vyhlásil predseda Komisie biskupských konferencií EÚ.

Luxemburský kardinál Jean-Claude Hollerich v rozhovore pre spravodajskú agentúru CNA Deutsche vyhlásil, že súčasné učenie Katolíckej cirkvi o homosexualite je nesprávne a nemá oporu vo vede.

Informoval o tom portál National Catholic Reporter a magazín America.

Hodnotenie homosexuálnych vzťahov ako hriešnych nie je správne, reagoval Hollerich na minulotýždňovú iniciatívu nemeckých kňazov, katechétov a ďalších zamestnancov cirkvi, ktorí sa verejne prihlásili k svojej LGBTIQ+ identite

„Myslím si, že sociologicko-vedecké základy tohto učenia už nie sú správne,“ povedal kardinál, ktorý je predsedom Komisie biskupských konferencií EÚ (COMECE).

Dodal, že je čas na zásadnú zmenu, ktorej by mohol pomôcť spôsob, akým sa v minulosti o homosexualite vyjadroval pápež František.

Kardinál, ktorý stojí na čele Luxemburskej arcidiecézy, uviedol, že osobne pozná homosexuálnych kňazov a laikov. „Vedia, že v cirkvi je ich domov,“ konštatoval Hollerich s tým, že v jeho arcidiecéze nebol nikto nikdy prepustený z práce len preto, že je homosexuál alebo rozvedený.

„Nemôžem ich vyhodiť. Prišli by o prácu. Ako môže byť niečo také kresťanské?“ uzavrel kardinál, ktorý rovnako ako pápež František patrí do rehole jezuitov.