Winsome

Virgínia, USA: Pro-life kandidátka Winsome Searsová porazila pro-potratovú demokratku

197
Milko Kostovič
Kultúra života

Nielenže Glenn Youngkin vyhral guvernérske voľby vo Virgínii pred pro-potratovým Terrym McAuliffom, ale aj druhý najvyšší štátny predstaviteľ bude pro-life. Winsome Searsová totiž vyhrala voľby a stane sa zástupkyňou guvernéra. Zároveň bude prvou černoškou, ktorá bude zastávať túto pozíciu. 

Searsová porazila pro-potratovú demokratku Hala Ayalovú a odkázala miestnym voličom, že na jej programe záleží viac ako na farbe pleti.

Searsová, veteránka námornej pechoty USA, povedala, že prežíva "americký sen", pretože jej rodina boli legálni prisťahovalci z Jamajky.

"Prvýkrát v živote strácam slová," uviedla Searsová. "Som tu vďaka vám. Som tu, pretože ste ma zvolili, som tu, pretože ste mi dôverovali. To je jediný dôvod, prečo som tu. Ďakujem."

"Hovorím vám, je tu niekoľko osôb, ktoré nás chcú rozdeliť, a to nesmieme dopustiť. Chceli by, aby sme verili, že sme späť v roku 1963, keď prišiel môj otec. Môžeme žiť, kde chceme, môžeme jesť, kde chceme, máme pitnú vodu. Mali sme čierneho prezidenta zvoleného nie raz, ale dvakrát a tu som živým dôkazom. Ak ste si to nevšimli, som čierna a celý život som bol čierna."

"Ale o to nejde. Čo sa chystáme urobiť, je, že sa teraz budeme zaoberať záležitosťami verejného blaha. Máme sa čomu venovať, ideme plne financovať naše historicky čierne vysoké školy a univerzity. Budete to počuť z úst vami zvoleného guvernéra Glenna Younkina. Už má plán na prvý deň, z ktorého som už teraz unavená, neviem, ako to zvládneme do druhého dňa. Ale postará sa o to, aby sme mali viac peňazí vo vreckách, pretože sa zbaví všetkých druhov daní. Budeme mať bezpečnejšie štvrte, bezpečnejšie komunity a naše deti získajú dobré vzdelanie, pretože vzdelanie vytrhlo môjho otca z chudoby, vytrhlo aj mňa, vytrhne nás všetkých z chudoby. Musíme mať obchodovateľné zručnosti, aby naše deti nielen prežili, ale aby sa im darilo a obnovili generačné bohatstvo. O to tu ide."

Svoj prejav zakončila poďakovaním sa Ježišovi. 

"Boh vás žehnaj. A nakoniec chcem poďakovať svojim spolupracovníkom, pretože bez nich by som to nedokázala. Boli sme rozhádzaná partia ľudí. Viedli sme nemožnú, nepravdepodobnú kampaň proti, Boh bol presne s nami, inak by sme to nikdy nedokázali, a preto chcem skončiť poďakovaním, Ježišu. Aké je to sladké."

Searsová je silnou zástankyňou pro-life hnutia a počas kampane povedala, že podporuje zákony o tlkote srdca, ktorými sa zakazujú potraty, keď srdce nenarodeného dieťaťa začne biť.

"No, môžem vám povedať, že ak to bude na mne, podporím to," povedala pre stanicu Newsmax. 

"Vec sa má tak," povedala Searsová. "Odkedy je nesprávne podporovať bábätká v maternici? A v skutočnosti sme vo Virgínii zašli ešte ďalej, kam nás chcel zaviesť náš súčasný guvernér - a mimochodom, aj môj protikandidát to plánoval - tam, kde, keď sa narodí dieťa, necháte dieťa na stole bez akejkoľvek pomoci alebo dokonca v pohodlí a potom počkáte, ako sa matka rozhodne."

Jedna z najväčších pro-life skupín uviedla, že pro-life témy budú nápomocné pre kandidátov, ktorí sa budú chcieť posúvať vpred. 

"Cesta vpred pre Republikánsku stranu v strednodobom horizonte roku 2022 je jasná: prejsť do útoku za život a odmietnuť postúpiť túto tému pro-potratovým demokratom. To je kľúčom k víťazstvu," uviedla Marjorie Dannenfelserová z organizácie SBA List pre redakciu LifeNews.