Princ Harry

Princ Harry a Meghan získali ocenenie za to, že majú iba dve deti

201
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Britská skupina pre kontrolu populácie udelila celebritnému páru princovi Harrymu a Meghan Markleovej ocenenie za ich sľub, že budú mať iba dve deti. 

Skupina Population Matters označila dvojicu za "vzor" pre ich "osvietené rozhodnutie" obmedziť veľkosť svojej rodiny, informuje miestne médium

Organizácia, ktorá sa zasadzuje za kontrolu populácie za účelom ochrany životného prostredia, udelila kráľovskej rodine ocenenie a finančnú odmenu vo výške 500 libier, ktoré môžu venovať ľubovoľnej nadácii. 

"Menšia rodina znižuje náš dopad na planétu a poskytuje lepšiu šancu pre všetky naše deti, ich deti a budúce generácie, aby sa im darilo na zdravej planéte," uviedla skupina vo vyhlásení. "Chválime vojvodu a vojvodkyňu za to, že prijali toto osvietené rozhodnutie a že potvrdili, že menšia rodina je tiež šťastná rodina."

Harry a Meghan majú už dve deti. Prvorodený syn Archie sa narodil v roku 2019 a Lilibet sa narodila začiatkom tohto leta. 

Dvojica sa doposiaľ otvorene nevyjadrovala k potratom. V roku 2018 politický líder v Írsku napísal, že Markleová "bola potešená" rozhodnutím legalizovať v Írsku potraty. Tweet bol však neskôr odstránený.

Obavy z preľudnenia sú zďaleka prehnané a kroky niektorých skupín zamerané na riešenie údajného problému mali represívny charakter, napríklad čínska politika jedného dieťaťa. Táto politika viedla k núteným potratom, núteným sterilizáciám a ďalšiemu porušovaniu ľudských práv.