20210312020324_1b2f4f011556642ee3676ca7cf65e954ed00bf3d2a30dfdd8a9da3d48dc59f68.jpg

Päť dôvodov, prečo sú kresťania verejným nepriateľom č. 1

436
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Drahí kresťanskí spoluveriaci, máte niekedy pocit, že sme v hľadáčiku všemožných ideologických skupín? Ja si to rozhodne myslím. Musela som nad tým veľa premýšľať! A myslím si, že som našla vzorec, ktorý vysvetľuje, prečo sa vždy dostaneme do sporu s "najnovšími, najväčšími a krajnými ideologickými výstrelkami"

Prvýkrát som tento vzorec objavila vo svojej štúdii o sexuálnej revolúcii.

Krok č.1: Niekto presvedčí verejnosť o utopickom ideáli, nebi na Zemi, niečo, čo znie príťažlivo, ale je to úplne nemožné. Dokonca aj dobré myšlienky a šľachetné ciele môžu byť zhubné, ak sa zmenia na utopické ideológie. Napríklad utopický sen komunistov je robotnícky raj o dokonalej ekonomickej a sociálnej rovnosti. Dnes môžeme odstrániť určitú mieru nerovnosti, ale nikdy nebudeme mať dokonalú rovnosť v každej oblasti. To je úplne nemožné. 

Niektorí ochrancovia životného prostredia túžia eliminovať všetko znečistenie, vrátane uhlíkovej stopy. To nie je možné. Znížiť znečistenie? Iste, môžeme to urobiť. Ale úplne to vylúčiť? Nemožné.

Niektorí predstavitelia verejného zdravotníctva chcú eliminovať všetky prípady Covidu. Obmedziť počet prípadov? Určite. Odstrániť ich všetky? Nemožné. 

A samozrejme, sexuálna revolúcia znamená vytvorenie sexuálneho neba na Zemi, kde každý dospelý jedinec môže viesť neobmedzený sexuálny život a nič zlé sa nestane. 

Krok č.2: Tí istí ľudia, ktorí predávajú túto fantáziu, sa tiež ponúkajú ako potenciálna trieda spasiteľov, ktorí dokážu tento sen, ak je to možné, zmeniť na realitu.

Krok č.3: Poskytneme im dostatok moci. Robiť nemožné vyžaduje veľa moci. Samozvaná "spasiteľská trieda" teda vyžaduje neobmedzenú moc na uskutočnenie fantastického sna. Ale aj keď majú veľa moci, nedokážu splniť to, čo nie je možné splniť. Musia preto spoločnosť nasýtiť

Krok č.4: Neobmedzenou propagandou, ktorá vytvorí ilúziu presvedčenia, že tento sen je možný a žiaduci. A nakoniec, a čo je veľmi dôležité, propaganda musí upriamiť pozornosť ľudí na

Krok č.5: Triedu obetných baránkov. Sen sa nikdy nenaplní, takže trieda spasiteľov potrebuje niekoho, na koho by mohla zvaliť vinu. Každá totalitná ideológia, na ktorú si spomeniete, mala triedu obetného baránka. Komunisti obviňovali kulakov a bohatých roľníkov a kryptokapitalistov. Nacisti obviňovali Židov. Sexuálni revolucionári obetovali kresťanov, ktorí sa odmietajú  zúčastniť ich programu.

Každá fantasy-ideológia je v úplnom rozpore s kresťanským náboženstvom. Pozrime sa na päť dôvodov, prečo je tomu tak.

1. Fantasy-ideológia najskôr sľubuje nebo na Zemi. Ale Ježiš nám nikdy nesľúbil nebo na zemi. V skutočnosti nám sľúbil prenasledovanie a problémy. Povedal nám: "vezmite svoj kríž a nasledujte ma". Povedal nám, aby sme opustili svoje rodiny, svoj majetok a svoju povesť, všetko, čo prekáža krížu. Ježiš nesľubuje nebo na zemi. Sľubuje nebo v nebi.

2. Fantasy-ideológia predstavuje potrebu triedy spasiteľov, ktorá dokáže priniesť nebo na zemi. Ježiš nám nedovoľuje hľadať takúto triedu. On je jediný spasiteľ. Kresťanské náboženstvo nám konkrétne zakazuje prideľovať titul "spasiteľ" komukoľvek okrem Ježiša.

3. Trieda spasiteľov nás dokáže zachrániť len vtedy, ak im poskytneme dostatok moci, aby dosiahli nemožnú úlohu, ktorú nám predstavili. Ako kresťania nesmieme takúto dohodu uzavrieť. Máme odovzdať Bohu, čo je Božie, a cisárovi, čo je cisárovo. Malo by byť samozrejmé, že nesmieme politickým alebo technokratickým elitám odovzdať neobmedzenú moc. Odborníkom v akejkoľvek oblasti patrí úctivé jednanie. Nedlhujeme im však nespochybniteľnú poslušnosť. V skutočnosti nám oni dlžia úctivé odpovede na našich otázky a obavy. Na konci dňa sú experti v oblasti verejného zdravia alebo tzv. sexuálneho zdravia, klimatickej vedy či globálnej ekonomiky obyčajnými občanmi rovnako ako my ostatní. 

Aby kresťania predstavovali pre mocenské elity ešte väčšiu príťaž, máme tú šialenú myšlienku, že ľudia s mocou si nemôžu robiť čo chcú. Chlapík na vrchole totemu si nemôže robiť čo chce a neprejde mu to. Dejiny kresťanstva sú posiate (doslova) telami ľudí, ktorí v tomto bode konfrontovali ľudí s mocou. Toto viac ako čokoľvek iné dostalo kresťanov do problémov s vládnucimi triedami v priebehu vekov.

4. Fantasy-ideológie potrebujú neobmedzenú propagandu. Povedzme si to otvorene: Propaganda je forma zavádzania. Keď si ideológia sama poskytuje povolenie klamať, aby dosiahla sen, verný kresťan musí namietať. Kresťanstvo zastáva názor, že existuje niečo ako pravda, že pravda môže byť objavená rozumom aj zjavením a že každý má zodpovednosť žiť v pravde.

5. A napokon, fantasy-ideológia vyžaduje hľadanie vinníka, keď veci nejdú podľa plánu. Kresťanské náboženstvo nám ale konkrétne zakazuje hľadať obetných baránkov. Pretože veríme v prvotný hriech, neočakávame, že by sme ľudskú rasu dokázali vyliečiť zo všetkého zla, ak by sme sa zbavili Hentých zlých ľudí. Keď je predmetom hriech, sme v ňom všetci spolu. Ako  povedal Solženicyn:"Hranica medzi dobrom a zlom prechádza srdcom každej ľudskej bytosti." Existujú samozrejme stupne osobného previnenia. Sú tu samozrejme lepšie aj horšie spoločnosti. Ale bez ohľadu na to, o koľko sa zlepšíme, nikdy nedosiahneme dokonalosť. Sľub, že to niekedy splníme, nás pripravuje na neúspech a sklamanie.

Ľudia viery sú tí, ktorí stoja v ceste akejkoľvek súčasnej fantasy ideológii. Keď prerazí nová ideológia, my sme tí, ktorí sa poškrabú po  hlave a povedia: "To neznie dobre". Sme tí, ktorí sú ochotní povedať: "Ak niekto sľubuje nebo na Zemi, nezhltnite mu to. Ak to znie príliš dobre na to, aby to bola pravda, pravdepodobne to nie je ani dobré, ani pravdivé."

A to je dôvod, prečo sú kresťania verejným nepriateľom č. 1.