602765ed203027340d66c124.JPG

Facebook odstránil účet konzervatívneho herca Kevina Sorba s 500 000 sledovateľmi

433
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Facebook vo svojom najnovšom výpade na konzervatívcov vymazal oficiálny účet herca Kevina Sorba. Sorbo, otvorený podporovateľ Donalda Trumpa, sa kriticky vyjadroval voči obmedzeniam spojeným s pandémiou. 

Sorbo, ktorý účinkoval v televíznom seriáli Herkules z 90. rokov, v piatok na Twitteri uviedol, že Facebook zrušil jeho účet, ktorý mal viac ako 500 000 sledovateľov.

Nebolo hneď jasné, prečo technologický gigant prijal takéto drastické kroky proti Sorbovi, ktorý vyvolával kontroverzie pre spochybňovanie účinnosti masiek uprostred pandémie Covid-19, ako aj pre neochvejnú podporu exprezidenta Donalda Trumpa po nepokojoch v Kapitole.

Samotný Sorbo neposkytol žiadne vysvetlenie vymazania účtu a uviedol odkaz na novú facebookovú stránku.

Kevin Sorbo: MIMORIADNE SPRÁVY: Facebook práve vymazal môj oficiálny účet s viac ako 500 000 sledovateľmi. Vytvoril som novú stránku, šírte to! https://m.facebook.com/officialkevinsorbo/?ref=bookmarks

Vymazanie Sorbovho účtu uvítali jeho oponenti. 

Niektorí zo žartu navrhli, aby Sorbo spojil sily s vyhodenou hviezdou Ginou Caranovou, ktorá dostala padáka po tom, čo jej príspevok namierený voči politickej neznášanlivosti vyvolal vlnu liberálneho pobúrenia a obvinení z antisemitizmu. 

Vo štvrtok sa Sorbo pridal k ďalším konzervatívcom a vyzval ľudí, aby zrušili svoje predplatné služby Disney+ po tom, čo herečku vyhodili zo seriálu Mandalorian. 

Od začiatku pandémie sa Sorbo stal prominentným odporcom nosenia masiek. V nedávnom príspevku na Twitteri hovoril o požiadavke nasadiť si masky počas Super Bowlu ako o "politickom posolstve" a niekoľko svojich príspevkov doplnil hashtagom #MasksOffAmerica. (MaskyDoleAmerika). 

Herec sa tiež pustil aj do prezidenta Joea Bidena a jeho novej vlády. V piatok kritizoval Bidena, ktorý sa mal vyhrážať zákazom cestovania z Floridy kvôli obávam z Covid-19.

Vymazanie hercovho účtu prichádza po tom, čo Facebook nedávno rozšíril svoj zoznam "falošných" a "odhalených" výrokov o Covid-19 a vakcínach, pričom tento zoznam môže byť dôvodom na vyhodenie z platformy.