bitcoin-bible.jpg

Tento biblický verš bol ukrytý v 666 666. bloku bitcoinového blockchainu

699
Milko Kostovič
AltKAT

Niekto vložil biblický verš do 666 666. bloku na blockchaine Bitcoinu – a bude sa vám páčiť, keď uvidíte, ktorý z nich si vybral.

Ale najprv, čo to vôbec znamená? O tom, ako funguje bitcoin, by sa dalo povedať veľa. Ale kľúčová časť, ktorú potrebujete vedieť, aby ste pochopili, čo sa tu deje, je, že približne každých 10 minút sa potvrdí nový "blok" bitcoinových transakcií a kryptograficky sa "pripúta" k bloku pred ním, čím sa vytvorí reťaz blokov alebo "blockchain". Prvý blok, nazývaný aj "blok genézy" bol vytvorený 3. januára 2009. 666 666. blok (číslo znamená len poradie, v ktorom bol vytvorený) bol vytvorený len pred niekoľkými dňami.

Číslo "666" má pre kresťanov osobitný význam, pretože kniha Zjavenie ho označuje za "číslo šelmy". Skutočnosť, že tento blok bol vytvorený ako 666 666-ty je len náhoda, ale niekto to poňal ako príležitosť ukryť do neho vhodný biblický verš. Bolo to možné tiež preto, že bitcoinové transakcie so sebou nesú krátky text. 

Jedna z transakcií zahrnutých v 666 666. blockchaine niesla toto posolstvo: "Nedaj sa premôcť zlému, ale dobrom premáhaj zlo." - Rim 12,21. 

A nielen to. Zároveň rozdelili transakciu medzi dve rôzne bitcoinové adresy, ktoré tiež niesli skryté posolstvá: 

  • 1GoDxxMEvikCb7JLAuqGWNeht75E48AgN6
  • 1BibLEafdYxCvioFhuemkbiY9r6TT5iNBn

Prvá bitcoinová adresa nesie na začiatku slovo "God" (Boh) a druhá má na začiatku slovo "Bible" (Biblia).

Je skvelé vidieť, že niekto využil príležitosť 666 666. bloku nie na rúhanie, ale na uctenie Boha. Chváľte Pána!