3-6.jpg

Mystické vízie Matky Angeliky

660
Milko Kostovič
AltKAT

Matka Angelika zomrela na Veľkonočnú nedeľu o 17. hodine (písal sa rok 2016, pozn. prekl.). Mala 92 rokov a zomrela prirodzenou smrťou.

Zatiaľ čo väčšina ľudí pozná Matku Angeliku ako zakladateľku televíznej siete EWTN a odvážnu televíznu osobnosť, menej ľudí vie o jej mystických zážitkoch.

V roku 1995 cestovala do Južnej Ameriky s niekoľkými mníškami, aby sa tam pokúsila získať podporu pre španielsku verziu EWTN. Jedna z ich zastávok bola vo Svätyni Božského dieťaťa Ježiša v kolumbijskej Bogote a po svätej omši sa išli pomodliť do malej bočnej kaplnky s obrazom Ježiška.

Zrazu, keď ticho stála a modlila sa, obraz ožil!

"Postav mi chrám," povedal jej usmievajúci sa Ježiško, "a ja pomôžem tým, ktorí pomôžu tebe."

Dve mníšky, ktoré boli s ňou, nič nepočuli a nevideli, ale Matka Angelika upadla do stavu hlbokej náboženskej extázy. Keď z toho napokon vyšla, rozplakala sa a neskôr povedala, že jej "srdce bilo 100 míľ za hodinu"

Po príchode späť do svojho kláštora v Alabame sa podelila o tento príbeh so svojimi rehoľnými sestrami a začali okamžite hľadať miesto pre postavenie svätyne. Čoskoro objavili kúsok zeme severne od kláštora, ktorý bol niekedy farmou na sójový bôb. Akonáhle sem Matka Angelika vkročila, vedela, že je to správne miesto. Neskôr o tom povedala, že tu "veľmi silno pociťovala prítomnosť Boha"

Bez akýchkoľvek peňazí z EWTN, projekt patril výlučne pod ich kláštor Panny Márie Anjelskej. Svätyňa Najsvätejšej sviatosti sa otvorila práve včas, v jubilejnom roku 2000!

To však nebol koniec jej mystických vízií. 

V Alabame sa jej naďalej zjavoval malý Ježiško, dokonca aj na chodbách jej kláštora a tu a tam s nim mali krátke rozhovory. 

Je samozrejmé, že samotné mystické vízie neboli základom jej veľkosti ako svätice, ale skôr jej vernosti k Bohu. A to je niečo, čo všetci tiež dokážeme z milosti Božej. 

Modlite sa za pokoj duše Matky Angeliky!