180313-xavier-becerra-2-al-1524_ce5bf407c71bafcde65e852d2f46b0a5-1024x683.jpg

Biden si za ministra zdravotníctva vybral potratového extrémistu

506
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Zatiaľ čo si Joe Biden postupne vyberá členov svojho kabinetu, tak sa predpovede pro-life aktivistov týkajúce sa jeho potratového extrémizmu bohužiaľ napĺňajú. Organizácia Susan B. Anthony List nedávno zverejnila vyhlásenie v reakcii na nomináciu kalifornského generálneho prokurátora Xaviera Becerru za ministra zdravotníctva a sociálnych služieb:

"Ďaleko od toho, aby ‘zjednocoval‘ krajinu, Biden znova dokázal, že je potratový extrémista," uviedla prezidentka organizácie Marjorie Dannenfelser. "Becerra agresívne pretláča potraty a je nepriateľom slobody slova. Ako generálny prokurátor Kalifornie pokračoval v tom, čo začala jeho predchodkyňa Kamala Harris, keď prenasledoval občianskych novinárov, ktorí odhalili úlohu Spoločnosti pre plánované rodičovstvo v obchodovaní s detskými telami. Nielen to, šiel až k Najvyššiemu súdu, aby prinútil kalifornské pro-life tehotenské centrá propagovať potraty - postup, ktorý Súd odmietol ako protiústavný. V Kongrese dokonca hlasoval za tzv. čiastočné potraty."

"Tento výber zdôrazňuje dôležitosť víťazstva v štáte Georgia, aby sa zabránilo potratovým silám prevziať kontrolu nad Senátom. Republikánski senátori musia zaujať pevný postoj a zastaviť tieto neprijateľné nominácie."

Alexandra DeSanctis, ktorá prináša pro-life reportáže pre magazín National Review, na Twitteri poznamenala: "Aj keď republikáni udržia Senát, takéto rozhodnutia konzervatívcom skutočne ublížia. Sú to zlé správy, najmä pre sociálnych konzervatívcov." Charles Camosy z Univerzity Fordham označil túto voľbu za "nepriateľský krok, ktorý neuzdraví. Krok, ktorý vrhá odlišné svetlo na porušenie normy vedúcej k potvrdeniu sudkyne Amy Coney Barret. Zároveň sa tým burcuje pro-life hnutie, aby vsadilo všetko na senátne voľby v Georgii. Je to strašná voľba na toľkých úrovniach."

David Daleiden z Centra pre lekársky pokrok, na ktorého útočil Becerra a aj jeho predchodkyňa Kamala Harris, bol najostrejší: "Na súde ste argumentovali, že zabitie predčasne narodeného dieťaťa prostredníctvom odberu orgánov by malo byť v Kalifornii legálne kvôli potratom. Upokojte sa, pane."

Zatiaľ čo Biden naplňuje svoj tím potratovými extrémistami, jedna vec je krištáľovo čistá: Jeho volanie po jednote prichádza za cenu mŕtvych detí.