skynews-lucy-letby-chester-hospital-nurse_4353003.jpg

Britská zdravotná sestra obvinená z vraždy 8 predčasne narodených detí

262
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Britská zdravotná sestra bola vo štvrtok obvinená z vraždy ôsmich predčasne narodených detí, ktoré boli v jej starostlivosti v nemocnici v grófstve Cheshire.

Denník New York Post informuje, že tridsaťročná Lucy Letby z anglického Herefordu spáchala tieto trestné činy údajne v období od marca 2015 do júla 2016 počas práce na novorodeneckom oddelení v nemocnici Countess of Chester. 

Podľa správy bola Lucy Letby na štvrtkovom súde obvinená z ôsmich vrážd a 10 pokusov o vraždu predčasne narodených detí v nemocnici. 

Úrady uviedli, že vyšetrovanie bolo spustené po tom, čo nemocnica zaznamenala neobvykle vysoký počet úmrtí predčasne narodených detí na zlyhanie srdca a pľúc.

Úrady uviedli, že rodičia všetkých detí boli informovaní a boli im ponúknuté služby emocionálnej podpory.

"Je to mimoriadne zložitý čas pre všetky rodiny a je potrebné si uvedomiť, že v centre toho je množstvo pozostalých rodín, ktoré hľadajú odpovede na to, čo sa stalo s ich deťmi," povedal detektív šéfinšpektor Paul Hughes pre denník The Sun. 

Mená ôsmich detí boli: Cemlyn Bennett, Joseph Johnson, Elsie McNall, Barney Gee, Daisy Parkin, Maddie Freed, Joseph Gelder a Eli Gelde.

Správy nenaznačovali, aký mohol byť motív zdravotnej sestry.