Obama podporuje federálne financovanie potratov

1,597
Kultúra smrti

PORTLAND, Oregon, 25. júl 2012, (LifeSiteNews.com) – Prezident Barack Obama opäť vyjadril svoju podporu potratovému priemyslu počas svojej predvolebnej zastávky v Portlande. Ako dôvod uviedol zdravie a budúcnosť svojich dcér.

"Pán Romney sa chce zbaviť povinnosti podporovať Medzinárodnú federáciu pre plánované rodičovstvo," adresoval Obama takmer tisícke sponzorov na stretnutí v oregonskom centre. "Myslím, že to nie je dobrý nápad. Mám dve dcéry a chcem, aby mali možnosť rozhodnúť sa v prospech vlastného zdravia. Ideme smerom dopredu, nie dozadu." 

Obama v roku 2008 vyhlásil: "Mám dve dcéry, 9 a 6 ročnú. Ak urobia chybu, nechcem, aby boli potrestané neželaným dieťaťom."

Vo svojej reči použil prezident na obranu zákona o zdravotnej starostlivosti obdobné vety. "Najvyšší súd prehovoril. My teraz konáme. Tridsať miliónov ľudí, ktorí nikdy predtým nemali zdravotné poistenie, ho teraz dostanú. Ženy sa budú môcť rozhodnúť v prospech vlastného zdravia." Tento prejav vyvolal búrlivý potlesk.

Obamovi kritici dlhodobo varujú, že zákon o zdravotnej starostlivosti bude poskytovať federálne financovanie potratov.

Prezidentovo odvolávanie sa na dcéry prišlo po tom, ako kritizoval Mitta Romneyho za jeho negatívne stanovisko voči podpore zrušenia politiky “Don’t Ask, Don’t Tell” (Nepýtaj sa, nehovor). Predtým citoval dcérinu radu podporiť homosexuálne "manželstvá".

Prezident Obama neskôr vykreslil ešte jeden spor s Romneym. "Verím, že ekonomika vstane z popola. Aj naďalej budeme investovať do čistej energie a zabezpečovať, aby sa solárne panely či veterné turbíny stavali na území Spojených Štátov Amerických."

Po 37 minútovom prejave prišli na rad 2 ďalšie zbierky: prvá v hodnote 5,000 USD, na ktorej sa podieľalo 200 sponzorov a druhá v hodnote 38,500 USD, na ktorej sa podieľalo 20 sponzorov.

Prejav obsahoval dôležitý odkaz. Prezident citoval Deklaráciu nezávislosti, v ktorej sa píše, že " od nášho Stvoriteľa sme dostali neodcudziteľné práva, život a slobodu na dosiahnutie šťastia". V minulých prejavoch mal prezident tendenciu pasáž "od nášho Stvoriteľa" vynechať.