CNA_54b51b37ea707_44752.jpg

Kardinál Sarah: Západ si musí uvedomiť hrozbu islamizmu po vraždách vo francúzskom kostole

308
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Vatikánsky kardinál Robert Sarah vo štvrtok uviedol, že Západ si musí uvedomiť, akú hrozbu islamizmus predstavuje po tom, čo útočník kričiaci "Allahu Akbar" zavraždil troch ľudí vo francúzskom kostole. 

Guinejský kardinál 29. októbra na Twitteri napísal, že "islamizmus je obludný fanatizmus, proti ktorému treba bojovať silou a odhodlaním."

"Týmto vojna neskončí. Bohužiaľ, my Afričania to vieme až príliš dobre. Barbari sú vždy nepriateľmi mieru," napísal prefekt Kongregácie pre boží kult a disciplínu sviatostí. 

"Západ, dnes Francúzsko, to musí pochopiť. Modlime sa."

Útočník vyzbrojený nožom zabil v kostole v Nice troch ľudí a ďalších zranil, uviedol vo štvrtok starosta francúzskeho mesta.

Podľa francúzskych médií sa incident odohral v bazilike Notre-Dame de Nice 29. októbra okolo 9:00 miestneho času.

Christian Estrosi, starosta Nice, uviedol, že páchateľa, ktorý bol ozbrojený nožom, obecná polícia postrelila a uväznila. Estrosi označil incident za teroristický útok. 

Estrosi vo videu zverejnenom na Twitteri uviedol, že útočník opakovane zvolával "Allahu Akbar" počas útoku a po ňom. 

Estrosi na Twitteri napísal, že dve obete boli zavraždené v bazilike. Estrosi si uctil pamiatku strážcu kostola, ktorého si "farníci veľmi vážili"

Útoku v Nice prechádzala vražda sťatím parížskeho učiteľa Samuela Patyho pri islamistickom teroristickom útoku začiatkom tohto mesiaca.

Deň po vražde v Paríži Sarah tweetoval, že sa modlí v Ríme "za umučené Francúzsko"