joebiden18.jpg

FAKT: Joe Biden a Kamala Harris podporujú potraty až do narodenia, financované z daní

180
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Demokratický prezidentský tím Joe Biden a Kamala Harris podporujú neobmedzené potraty nenarodených detí a chcú donútiť daňových poplatníkov, aby ich financovali. 

Hlavné spravodajské médiá si však nerobia svoju robotu a neinformujú verejnosť o radikálnom potratovom postoji kandidátov. V niektorých prípadoch robia presný opak. 

Denník The Sacramento Bee nedávno overil výroky viceprezidenta Mikea Penca o Bidenovi a Kamale Harris a ich podpore pre "verejné financovanie potratov až do okamihu narodenia, neskorých potratov"

Denník označil Pencove výroky za "prehnané", pretože Biden a Harris výslovne neuvádzajú, že by podporovali neobmedzené potraty až do okamihu narodenia, financované daňovými poplatníkmi. 

"Názory Kamaly Harris na potraty sú veľmi podobné mainstreamovej politike demokratov," uvádza denník. 

Hoci technicky je to pravda, vyhlásenie je zavádzajúce. Nový postoj Demokratickej strany k potratom je extrémny a mimo kontakt s väčšinou voličov. A lídri strany, ktorí nepodporujú túto novú radikálnu pro-potratovú agendu, buď odchádzajú, alebo sú vykopnutí

Denník pokračuje: "Neexistujú záznamy, kde by Harris alebo Biden tvrdili, že podporujú verejné financovanie potratov až do okamihu narodenia, hoci proti-potratoví aktivisti poukazujú na hlasovanie v Kongrese, ktoré podľa nich ilustruje neochotu demokratov takéto potraty zakázať."

Tieto hlasovania, ako poznamenal denník, zahŕňajú odpor Kamaly Harris voči Zákonu na ochranu nenarodených detí schopných bolesti, ktorý by zakázal potraty po 20. týždni, kedy už podľa silných vedeckých dôkazov nenarodené deti dokážu cítiť bolesť. Ďalším takýmto prípadom bolo hlasovanie proti Zákonu na ochranu potratových preživších, ktorý by vyžadoval poskytnutie základnej lekárskej starostlivosti novorodencom, ktorí prežili potrat.

Politické návrhy a vyhlásenia Bidena a Harris tiež naznačujú, že to, čo povedal Pence, je pravda. 

Jedným z indikátorov je Bidenova podpora pre prípad Roe v. Wade. Začiatkom tohto mesiaca prisľúbil, že z prípadu Roe v. Wade sa stane "zákon krajiny". Minulý rok jeho tlačový tajomník pre NBC News uviedol, že Biden "pevne verí, že Roe v. Wade je zákon krajiny a nemalo by dôjsť k jeho zrušeniu."

Rozsudok Najvyššieho súdu z roku 1973 prinútil štáty legalizovať potraty na požiadanie a niektoré štáty - vrátane Colorada a Nového Mexika - doposiaľ nemajú žiadne limity na zabíjanie nenarodených detí pri potratoch. Spojené štáty sú vďaka tomuto prípadu iba jednou zo siedmich krajín sveta, ktoré povoľujú dobrovoľné potraty po 20. týždni tehotenstva - čo potvrdil aj Washington Post v roku 2017

Biden dal tiež najavo, že reprezentuje svoju stranu. 

"Moja strana som ja. Práve teraz som Demokratická strana. Ja som Demokratická strana, práve teraz. Platforma Demokratickej strany je to, čo v skutočnosti schvaľujem," uviedol Biden v prezidentskej debate začiatkom tohto mesiaca. 

Platforma Demokratickej strany podporuje potraty bez obmedzenia a žiada, aby boli daňoví poplatníci nútení k ich plateniu.

V júni, keď Americký najvyšší súd rozhodol vo veľkom súdnom prípade o potrate z Louisiany, Biden reagoval, že je presvedčený o "ústavnom práve žien rozhodnúť sa za každých okolností". Počas lockdownu dokonca označil voliteľné potraty za súčasť "nevyhnutnej zdravotnej starostlivosti". 

Biden sa stotožňuje s lídrami demokratov, ktorí podporujú potraty na požiadanie. Od New Yorku cez Vermont, Rhode Island, Virgíniu, po Nové Mexiko, Massachusetts, New Jersey a Washington D.C. sa demokratickí politici snažia prijať alebo prijali zákony rozširujúce neskoré potraty životaschopných nenarodených detí. Niektorí dokonca chcú zrušiť zákony, ktoré chránia deti preživšie potraty pred infanticídou a tiež zákony, ktoré zabezpečujú spravodlivosť pre nenarodené deti, ktoré sú obeťami násilia páchaného na ich matkách.

Pre demokratických lídrov predstavujú potraty na požiadanie "posvätnú pôdu". A ako tento mesiac sám Biden povedal: "Ja som Demokratická strana."