prayers

USA: 54 zádušných omší oplakávalo 62 miliónov detí zabitých pri potratoch

225
Milko Kostovič
Neutral

Minulý víkend sa po celej krajine zišli zástancovia pro-life, aby sa modlili a spomínali na nenarodené deti, ktoré sa stali obeťami potratov. 

V Kansas City na cintoríne Nebeskej brány viedol dav smútiacich pro-liferov katolícky arcibiskup Joseph Naumann. Podľa tamojších arcidiecéznych novín The Leaven je toto miesto jedným z 850 pamätných miest pre potratené deti v USA.

Udalosť podporili miestne lokálne pro-life organizácie a arcibiskup hovoril o hodnote a dôstojnosti každého ľudského života, uvádza sa v správe. 

V štáte Pensylvánia umiestnila ďalšia skupina pro-liferov kvety na pamätník potratených detí na cintoríne sv. Hieronyma v štvrti Tamaqua. Počas špeciálneho ceremoniálu sa pro-life obhajkyňa Cheryl Kiefer podelila o svoje svedectvo o potratení troch nenarodených detí, informuje o tom denník Republican Herald

Cheryl uviedla, že po potratoch sa obrátila na alkohol, aby utíšila svoju bolesť a výčitky. Povedala, že Boh napokon zmenil jej život a dnes sa teší, že niekedy uvidí svoje deti v nebi. 

"Je tu, aby nám odpustil a uzdravil nás. Verím, že moje deti sú s Bohom."

Pro-liferi vítajú Cheryl a ďalšie ženy, ktoré potratili, aby s nimi spoločne smútili počas každoročného podujatia. 

Národný deň spomienky na potratené deti sa podľa organizácie Pro-Life Action League začal v roku 2013 na 25. výročie pohrebu 1 500 obetí potratov v Milwaukee, štát Wisconsin. Odvtedy boli ďalšie tisíce potratených detí pochované v masových hroboch, vrátane 47 obetí Kermita Gosnella vo Filadelfii a 2 411 obetí potratára Ulricha Klopfera v South Bend.

V tomto roku bolo naplánovaných viac ako 100 spomienkových obradov po celej krajine. 

"Národný deň spomienky vyzýva Ameriku, aby smútila za týmito deťmi, aby počítala so stratou, ktorú sme zažili, pretože ich životy sú navždy preč," uviedol pre redakciu One News Now Eric Scheidler, výkonný riaditeľ Pro-Life Action League. "Ich životy boli násilne a nespravodlivo ukončené potratmi."

Scheidler uviedol, že vítajú matky potratených detí a otcov, ktorí sa podieľali, vynútili si alebo snažili sa zastaviť potrat svojich detí. Povedal, že tento deň je pre každého, aby "smútil za týmito deťmi, zhodnotil našu účasť a hľadal Božie uzdravenie a milosrdenstvo".

Pro-life skupiny, ktoré vedú celonárodné úsilie, sú Občania za pro-life spoločnosť (Citizens for a Pro-Life Society), Kňazi za život (Priests for Life) a Pro-life akčná liga (Pro-Life Action League). 

Najvyšší súd Spojených štátov prinútil štáty legalizovať potraty na požiadanie v roku 1973 prostredníctvom prípadu Roe v. Wade. Odvtedy bolo pri potratoch zabitých takmer 62 miliónov nenarodených detí.