nancypelosipic27.png

Potratová aktivistka Nancy Pelosi bola na prijímaní napriek porušovaniu cirkevného učenia

286
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Predsedníčka americkej snemovne Nancy Pelosi sa v podstate priznala k porušeniu mestskej zdravotnej vyhlášky, keď sa zúčastnila na katolíckej omši. A hovorí, že nedávno absolvovala prijímanie napriek tomu, že v minulosti porušovala učenie Katolíckej cirkvi o potratoch. 

Táto správa prichádza v čase, keď demokrati v jej štáte a ďalších štátoch strávili niekoľko posledných mesiacov uzamykaním Ameriky a konkrétne sa zamerali na kostoly, ktorým zakázali bohoslužby alebo obmedzili počet zúčastnených. 

Redakcia Catholic News Agency informovala ďalej o tomto priznaní: 

Po tom, čo arcibiskup v San Francisku vyzval mesto, aby znovu otvorilo kostoly pre vnútorné omše, predsedníčka snemovne Nancy Pelosi povedala, že by mal počúvať "vedu". Pripustila však, že nedávno navštívila bohoslužby v meste, pravdepodobne v rozpore s nariadeniami o verejnom zdraví.

"Pri všetkej úcte k môjmu arcibiskupovi si myslím, že by sme mali v tejto veci počúvať vedu," povedala Pelosi novinárom na tlačovej konferencii v americkom Kapitole. 

"Neviem, či (arcibiskup San Francisca Salvatore Cordileone) hovoril ako náš pastor alebo ako lobista - advokát. Ale nech už je to akokoľvek, som si istá, že musel mať na mysli (znovuotvorenie kostolov), ak je to bezpečné z vedeckého hľadiska, a nie ohrozenie zdravia ľudí, ak chcú ísť do kostola," dodala. 

Cordileone nedávno vo Washington Post kritizoval "nespravodlivosť" mestského zdravotného nariadenia, ktoré v súčasnosti zakazuje vnútorné bohoslužby okrem pohrebov, no zároveň umožňuje podnikom, ako sú posilňovne a nechtové salóny, obsluhovať zákazníkov v interiéri. Erik Rosales z EWTN News Nightly v tejto súvislosti požiadal Nancy Pelosi, Katolíčku zvolenú za obvod San Francisco, o komentár. 

Rosales sa v piatok spýtal Nancy Pelosi: "Malo by byť umožnené kostolom v San Franciscu byť otvorení pri prijatí preventívnych opatrení?"

Odpoveď Pelosi naznačovala, že mohla sama porušiť platné zdravotné predpisy. Kongresmanka povedala, že nedávno navštívila kostol v San Franciscu, aby "absolvovala prijímanie". Podotkla, že sa musela vopred zaregistrovať, a "bolo tam asi 12 ľudí", ktorí dodržiavali odstupy, v kostole, kde by sa zmestilo asi 250 ľudí. 

Pastori a kostoly však boli zasiahnutí trestnými obvineniami a pokutami za dodržiavanie tých istých pokynov, ku ktorým sa priznala Pelosi, aby mohla absolvovať bohoslužbu. A jej účasť zjavne porušovala zdravotnú politiku mesta San Francisco, ktorá v súčasnosti umožňuje iba jednu osobu v kostole. 

Mestský starosta kostolom nepovolil bohoslužby s obmedzeným počtom ľudí až do 14. septembra. 

Pelosi je otvorenou potratovou aktivistkou a dostala sa pod paľbu za to, že opovrhovala svojou domnelou katolíckou vierou, keď podporovala potraty a hlasovala za to, aby Američania museli platiť za zabíjanie detí pri potratoch.