74785.jpg

Soros: Americké voľby rozhodnú o osude celého sveta

743
Kultúra života

„Veľký reset“, slovné spojenie, ktoré sa najviac opakovalo na Medzinárodnom ekonomickom fóre v Davose a jeho začiatok je naplánovaný na január 2021.

„Teraz je čas na historický moment, nie len na boj proti vírusu, ale na pretvorenie systému.“ Klaus Schwab zakladateľ svetového ekonomického fóra.

„Máme jedinečnú príležitosť poučiť sa a resetovať sa na udržateľnejšiu cestu.“ Princ Charles

„História sa bude pozerať na túto krízu, ako veľkú príležitosť na reset.“  Kristalina Georgieva riaditeľka Medzinárodného menového fondu.

„Veľký reset je vítaným potvrdením toho,  že táto ľudská tragédia musí byť pre nás budíčkom.“ Antonio Guterres, generálny tajomník OSN.

„Obnova musí byť lepšia ako ktorákoľvek z predchádzajúcich.“ Jun Ma, Čínska komisia pre zelené investície.

„Musíme sa spojiť s novými iniciatívami pre vzdelávanie ľudí v digitálnej zručnosti.“ Brad Smith, Microsoft.

„Táto transformácia znamená, že celý proces ako robíme biznis, sa bude musieť zmeniť.“ Angela Merkelová.

Toľko citáty popredných činiteľov na ekonomickom fóre v Davose, ktoré v programe „Z editorského stola“, odprezentoval redaktor Michael Matt.

Na úvod povedal, že táto situácia s Covidom je pre nich zlatou príležitosťou a určite nechcú, aby Trump, alebo ktokoľvek iný, tento problém vyriešil za nich a hlavne nie predčasne. Kvôli tomu napríklad vedú aj boj proti hydroxychlorochínu. Už pri  zmienke o ňom vám odstránia príspevok z Facebooku a YouTubu, pritom ľudia toto antimalárikum užívajú už 60 rokov, no zrazu je nežiadúce, lebo môže nahradiť vakcínu.

Podľa Matta sedem miliárd ľudí, môže byť vyliečených bez Gatesovej vakcíny a veľký reset o ktorom hovoria, by skončil ešte skôr, než by začal. A na januárový veľký samit v Davose,  potrebujú nového prezidenta Bidena, aby im odovzdal USA do rúk. To má byť aj dôvod, prečo sa tak snažia zosadiť Donalda Trumpa, pretože musia zresetovať aj politiku Spojených štátov. George Soros zvykne na samitoch prísť s kritikou toho, čo považuje za najväčší problém pre svet. „Jednoznačne považujem Trumpovu vládu za nebezpečenstvo pre svet, ale považoval som to za dočasný jav, ktorý zmizne v roku 2020.“

„Už nejde len o Covid, ale ide o obnovenie všetkého a USA sú momentálne v ceste tomu všetkému. To  je aj dôvod prečo sa snažia destabilizovať celú krajinu. Po veľkom resete chcú zaviesť masívne socialistické programy a žiadna krajina nebude mať možnosť od týchto  rozhodnutí  odstúpiť. Ak sa nejaká krajina rozhodne nezúčastniť veľkého resetu, bude obvinená, že ohrozí celé svetové spoločenstvo budúcimi pandémiami, ktoré budú spôsobené klimatickou zmenou. Žiadna krajina nebude mať možnosť odmietnuť to“, hovorí Matt.

Matt si myslí, že pred touto globálnou nočnou morou nás  neochráni ani katolícka cirkev. Jej Laudato Si, je podľa neho encyklika globalizmu a spojených národov. Pápež František už oznámil svoj vlastný globálny ekonomicky reset minulý rok a do Davosu poslal svojho zástupcu kardinála globalizmu Petra Turksona.

Všetci sa podieľajú na veľkom resete, okrem jedného, ktorý má moc urobiť niečo, aby to zastavil, hovorí Matt a dodáva, že sa snažili získať Trumpa na svoju stranu a tak ho pozvali do Davosu minulý rok. Trump im však všetkým do tvare povedal: „Sme odhodlaní zachovať majestátnosť božieho stvorenia a prírodnú krásu nášho sveta, ale aby sme dokázali mať možnosti zajtrajška, musíme odmietnuť večné proroctvá zániku a predpovede apokalypsy. Títo alarmisti požadujú vždy to isté, absolútnu moc na vládnutie, transformáciu a ovládanie všetkých aspektov našich životov. Nikdy nenecháme radikálnych socialistov zničiť našu ekonomiku, zahubiť našu krajinu.“

Dva dni po prejave, George Soros v Davose vyhlásil, že voľby v roku 2020 rozhodnú o osude celého sveta. Vyjadril sa aj pápežov ekonomický poradca Jeffrey Sachs. „Je to nebezpečná krajina už teraz, a bude absolútne nebezpečná ak Trumpa zvolia znova.“ Jeffrey Sachs je aj poradcom amerického socialistického politika Bernieho Sandersa. Sachs podporuje potraty, antikoncepciu, no pre Vatikán a jeho priateľov v OSN je však problém Donald Trump – politik zastávajúci kresťanské hodnoty a tradičnú rodinu. Trump nie je globalista a nikdy nebude jedným z nich, preto stiahol USA z Parížskej dohody o klíme, zo Svetovej zdravotníckej organizácie WHO a teraz sa vyhráža aj  stiahnutím USA zo Svetovej obchodnej organizácie WTO.

„OSN pravidelne hlasuje so 185 hlasmi proti USA, takmer vo všetkom“, posťažoval sa Jeffrey Sachs na výsledok Trumpovej politiky. V novembri 2019 pred vypuknutím pandémie navštívil Trump OSN a vyhlásil vojnu proti globalizmu.

„Múdri vodcovia vždy uprednostňovali dobro ľudu a ich vlastnej krajiny. Budúcnosť nepatrí globalistom, budúcnosť patrí vlastencom.“

Onedlho po prejave sa koronavírus rozšíril po celom svete a Trumpova rastúca ekonomika sa premenila na sociálne podpory. Hlavným cieľom je priviesť americkú ekonomiku na kolená a odstrániť ju z cesty, aby všetci chceli veľký reset.

„Choďte naspäť so kostolov a modlite sa. Modlite sa, aby v novembri Trump vyhral. Štyri roky sa ho pokúšajú zastaviť, pretože ak posilní Ameriku, ak ju znovu urobí veľkou, obnoví vlastné hospodárstvo, tak potom sa veľký reset neuskutoční a nový svetový poriadok bude posunutý o niekoľko rokov, a ktovie či covid ešte bude mať príležitosť. Nenávidia boha, nenávidia nenarodené deti, nenávidia tradičné rodiny, nenávidia vás a nenávidia Donalda Trumpa, ktorého politickí oponenti práve ničia sochy svätých, napádajú policajtov a pália vlajky. Stojte s Amerikou práve teraz, alebo nasledujte nový svetový poriadok. Iná možnosť nie je“, hovorí na záver Michael Matt.

Ivan Blaho