kanye_kim_lying_1024_512_75_s_c1.jpg

Liberálne médiá nedokážu rozdýchať pro-life vyhlásenia Kanye Westa, nazývajú ho bláznom

351
Milko Kostovič
Kultúra smrti

Je pohŕdavo nečestné odpísať proti-potratové vyhlásenia Kanye Westa ako súčasť jeho bipolárnej epizódy alebo prejav duševnej choroby. 

9. júla som v tomto priestore poznamenal, že sa domnievam, že je nebezpečné označovať celebrity za hovorcov a dávať ich za príklad spoločenskej služby, najmä v súvislosti s pro-life hnutím. Existujú celebrity, ktoré už roky vyjadrujú svoj proti-potratový postoj, ale takmer všetky sú stále súčasťou odvetvia, ktoré sa tak veľmi pričinilo, aby vytvorilo a podporovalo bezstarostný postoj našej kultúry k potratom a promiskuite. Pokušenie podporiť kohokoľvek, kto vyjadrí nerozhodnosť o našej potratovej kultúre, by malo byť odmietnuté. 

Preto si nemôžem pomôcť, no vnímam ako zvláštne reakcie na nedávne vyhlásenia rapera Kanye Westa, ktorý prezradil, že on a jeho manželka Kim Kardashian vážne uvažovali nad potratom svojho prvého dieťaťa. 

West bol takmer univerzálne odsúdený za "blázna". Médiá sa snažili vyhľadať priateľov Westa, ktorí by boli ochotní povedať, že je labilný. Jeho nové stanovisko k potratom sa vôbec neriešilo a namiesto toho bolo odpísané ako nešťastný vedľajší účinok bipolárnej epizódy. Jeho "emocionálny výbuch", keď hovoril o tom, že jeho dcéra North bola takmer potratená, zjavne naznačuje, že potrebuje svoje lieky.

Teraz nehovorím, že West nemá problém so svojim duševným zdravím. Zdá sa, že je zrejmé, že má tento problém a že niektoré z jeho nedávnych výbuchov súvisia s bipolárnou poruchou. To však neznamená, že jeho komentáre k potratom neboli konzistentné alebo že si nezaslúžia premyslené odpovede od jeho kritikov. Pre časopis Forbes sa napríklad vyjadril, že "Spoločnosť pre plánované rodičovstvo umiestnili do miest bieli šovinisti, aby vykonali diablovo dielo" a že "som pro-life, pretože sa riadim slovom Biblie"

Neskôr umiestnil na Twitter a potom odstránil snímok z Google vyhľadávania "ako vyzerá 6-mesačný plod". Spolu s dnes už vymazaným obrázkom napísal: "Tieto duše si zaslúžia žiť". Posledné dva tweety na jeho časovej osi sú z 31. júla. Jedným z nich je článok z New York Post o tom, ako Spoločnosť pre plánované rodičovstvo v New Yorku odstránila meno rasistky a eugenistky Margaret Sanger z kliniky. Druhým je skutočnosť, že potratové odvetvie nemá záujem o diskusiu, pričom tento príspevok zdieľalo viac než 48 000 ľudí: "V posledných 50 rokoch bolo potratených viac ako 22 500 000 čiernych detí."

Je pohŕdavo nečestné odpísať proti-potratové vyhlásenia Kanye Westa ako súčasť jeho bipolárnej epizódy alebo prejav duševnej choroby. Všetky jeho vyhlásenia sú faktické a spochybňujúce a skutočne si zaslúžia reakciu tých, ktorí podporujú odvetvie, ktoré zabilo "22 500 000 čiernych detí", zatiaľ čo sa v súčasnosti skrývajú za transparent Black Lives Matter. Je tiež pravda, že tieto deti v lone sú bábätká - a dôvodom, prečo potratový priemysel a jeho celebritní spojenci panikária, je to, že je mimoriadne nepohodlné, aby jedna zo svetových hudobných hviezd neustále poukazovala na túto skutočnosť pred svojimi vnímavými sledovateľmi, ktorých je vyše 30,6 milióna. 

West to stručne zhrnul vo vyhlásení, ktoré už bolo zdieľané viac ako 68 000 krát: "Plakal som pri myšlienke na potrat svojej prvorodenej a všetci sa o mňa tak obávali ... Mám obavy o svet, ktorý si myslí, že by sme nemali plakať pri tejto téme."

To je presne ono. Kanye West je príliš veľká celebrita pre Hollywood alebo hudobný priemysel, aby ju mohli jednoducho odpísať, takže namiesto toho musia predstierať, že všetko, čo práve vychádza z jeho úst, je šialené a že potrebuje odbornú pomoc. To môže platiť, no určite to neplatí pre jeho prekvapivo presvedčivé a pôsobivé vyhlásenie smerom k potratom. West prevrátil kabát a raper, ktorý produkoval tisíce oplzlých textov, teraz útočí na potraty s rovnakým entuziazmom, s ktorým kedysi približoval promiskuitu svojim poslucháčom. Pre potratový priemysel to predstavuje nebezpečenstvo.

Pripravte sa preto, že v najbližších mesiacoch uvidíte viacej správ o tom, že pro-life vyhlásenia Kanya Westa nie sú dôkazom toho, že sa zaujíma o dôsledky problému ľudských práv našej doby, ale že je skutočne labilný a potrebuje pomoc.