Brazílska vláda podporuje nelegálne potraty !

1,458
Kultúra smrti

BRAZÍLIA, 12. Júl 2012 (LifeSiteNews.com) – Keď bola vedúca brazílska prezidentská kandidátka Dilma Rousseff počas volieb v roku 2010 konfrontovaná s jej pro-potratovou minulosťou, oponovala a tvrdila, že je proti zabíjaniu nenarodených detí.

Ako však jej čísla podľa prieskumov začali klesať a jej zvolenie tým bolo ohrozené, Rousseff podpísala verejné vyhlásenie, v ktorom sa zaviazala nikdy nezaviesť zákon o legalizácii potratov alebo o umlčaní kritiky homosexuality. Následne vyhrala boj o prezidentské kreslo s dvanásť-percentným náskokom.

Pro-life aktivisti dnes kričia na poplach, pretože sa v brazílskych médiách začali objavovať správy o tom, že Rousseffovej vláda sa chystá radiť ženám ako uskutočniť chemický potrat a to v mene „znižovania škody spôsobenej utajovanými potratmi“.

Podľa správ z médií by ženy, ktoré zamýšľajú tajný potrat mali o tom informovať Ministerstvo zdravotníctva. Následne by mali dostať zaškolenie o tom, ako potrat vykonať. Takisto by mali dostať aj lieky, ktoré by im v tom mali pomôcť, a to i keď sú dnes nelegálne. Mali by mať tiež prístup k bezplatnej popotratovej lekárskej starostlivosti, ktorá bude hradená štátom.

I keď Rousseffovej vláda tieto správy zatiaľ ani nevyvrátila ani nepotvrdila, jej pro-potratovo zmýšľajúca tajomníčka pre problematiku žien, Eleonora Menicucci, prednedávnom povedala pre Folha de Sao Paulo, že „trestné je iba samotné vykonanie potratu a poskytnúť ženám inštruktáž o tom, ako potrat previesť, trestné nie je.“

Menicucci je bývala marxistická aktivistka, ktorá si odpykávala trest vo väzení spolu s prezidentkou Rousseff, keď bola uväznená za terorizmus na začiatku 70-tych rokov. Verejne sa chválila tým, že sama si vykonala potrat niekoľkokrát a tiež tým, že v Kolumbii absolvovala školenie o tom, ako ho vykonať. Potrat je vo všeobecnosti trestný nielen v Brazílii ale aj v Kolumbii, i keď sa za trestný v niektorých špeciálnych prípadoch nepovažuje.

Tieto zistenia vyústili v to, že prolife lídri obvinili prezidentku Rousseffovú, že oponuje svojmu tvrdeniu z volieb v roku 2010, kedy sa vyjadrila proti potratom.

Úsek Národnej konferencie brazílskych biskupov nazvaný South One vydal vyhlásenie odsudzujúce výraznú zmenu postoja prezidentky Rousseffovej vyzývajúc ju k odvolaniu poburujúcej ministerky.

Píšu, že politika, ktorú vedie Rousseffová, je zameraná na „vytváranie podnetov pre vykonávanie potratov, na preferovanie záujmov medzinárodných organizácií, ktoré majú za cieľ nastolenie populačnej kontroly v rozvojových krajinách, a to i keby to malo ísť proti vôli väčšiny Brazílčanov.“ Brazílci sú však proti potratom, a South One tvrdí, „že tým prezidentka Rousseffová poruší základné princípy demokracie.“

Vyzývajú k „okamžitému odvolaniu ministerky Eleonori Menicucci z Úradu tajomníka pre otázky žien a k „okamžitému odvolaniu tajomníka pre zdravotnícku starostlivosť na Ministerstve zdravotníctva, Helvecia Magalhaesa, ktorý má na starosti koordinovanie implementácie nových postupov prijímaných Ministerstvom.“