fb_img.jpg

Pandémia koronavírusu odhalila obchod s prenájmom materníc na Ukrajine

84
Kultúra smrti

Ukrajina/Taliansko 15. mája (E-kai) Pandémia odhalila obchod s prenájmom materníc. Sprostredkovateľská ukrajinská agentúra uverejnila video s kolískami, v ktorých 46 detí čaká na vyzdvihnutie pármi, ktoré si ich objednali. Podľa talianskej tlače, ktorá zverejnila celý prípad, sa náhradným matkám na Ukrajine narodilo najmenej 500 detí, s ktorými v súčasnej situácii obmedzení spôsobených pandémiou kliniky nevedia, čo majú robiť.

Služby ukrajinskej kliniky BioTexCom využívajú klienti z celej Európy vrátane Talianska, kde je surogátne materstvo zakázané. Prestúpeniu zákazu hrozí trest odňatia slobody až na dva roky a vysoká pokuta.

Preto veľmi zvláštne pôsobí výzva, s ktorou sa firma obracia na klientov vo zverejnenom videu, v ktorej Deniz Hermanová, právnička kliniky, vyzýva jej klientov, aby požiadali svoje vlády o osobitné povolenie, ktoré im umožní cestovať do Ukrajiny a vyzdvihnúť „objednaný tovar“, za ktorý zaplatili.

Talianska sieť na boj proti surogátnemu materstvu pripomína, že prenájom maternice je v skutočnosti obchod so ženským telom. Je to nehanebný obchod, v ktorom sa aj dieťa stáva komoditou.

Poznamenáva, že ide o také výnosné podnikanie, že najmä v chudobných krajinách kliniky zaoberajúce sa touto praxou rýchlo pribúdajú. Odhaduje sa, že iba v Indii je ročný príjem zo surogátneho materstva 400 miliónov dolárov.

V USA stojí takéto dieťa od 130- do 160-tisíc dolárov. Organizácia tiež poznamenáva, že táto prax sa začína tolerovať aj v Taliansku, čo vedie k legalizácii surogácie. Veľmi sa o to usiluje homosexuálne prostredie, ktoré v súčasnosti využíva hlavne pomoc amerických kliník.

„Súhlas talianskych štátnych orgánov s vyzdvihnutím detí na Ukrajine by mohol pomôcť zmeniť svet k lepšiemu,“ hovorí homosexuálny pár, ktorý práve z USA priviedol svoju dcéru narodenú z náhradnej matky.

Dobro dieťaťa sa v celom tomto diškurze neobjavuje. Niet v ňom ani zmienky o obchodovaní so ženským telom a zaobchádzaní s deťmi ako s komoditou, na ktorú máte nárok.

-
Predseda FAFCE Vincenzo Bassi pripomenul, že keď dnes "sledujeme tieto obrazy", "nemôžeme mlčať a ešte viac, keď oslavujeme Medzinárodný deň rodiny: tieto deti potrebujú rodinu a nemožno s nimi zaobchádzať ako s tovarom. Naliehavo vyzývame všetky zainteresované orgány, aby podnikli potrebné kroky na to, aby sa mohol uplatniť inštitút medzinárodného adopcie," uviedol v tlačovej správe.

Ukrajinskí katolícki biskupi pripomenuli, že, „pandémia koronavírusov odhaľuje v našom modernom verejnom živote veľa patológií. Jedným z nich je fenomén náhradného materstva, kde sa s ľuďmi zaobchádza ako s komoditou, ktorú je možné objednať, vyrobiť a predať (...). Takáto medzera v ukrajinských právnych predpisoch výrazne ničí úsilie o európsku integráciu a diskredituje našu krajinu pred očami európskej spoločnosti.," uviedli.

V posledných rokoch sa podľa biskupov Ukrajina stala medzinárodným centrom pre výkon náhradnej starostlivosti, a to vďaka svojim konkurenčným cenám a blízkosti k „bohatej Európe“. Jeho prax sa však rozšírila do celého sveta, „vytvára klzký svah smerom k právu na dieťa a nerešpektuje ľudskú dôstojnosť alebo základné etické zásady“ (uznesenie rady FAFCE, Fatima, 13. apríla 2016).

Predstavuje hrozbu pre ľudskú dôstojnosť, ktorá spôsobuje hlboké rozdiely v medzinárodnom spoločenstve a veľkú diskusiu v našich spoločnostiach, uviedli.

FAFCE plne podporuje výzvu všetkých ukrajinských katolíckych biskupov v nádeji, že to pomôže pri prebudení svedomia všetkých Európanov. „Európsky parlament vyhlásil, že prax náhradného zaobchádzania“ sa v prípade človeka zakazuje a považuje sa za naliehavú záležitosť. právne nástroje," uzatvára predseda FAFCE.

" Opakujeme svoju výzvu európskym činiteľom s rozhodovacou právomocou, aby prijali potrebné opatrenia na zákaz praktizovania náhradnej starostlivosti na medzinárodnej úrovni," dodal.


-
Zdroje: E-kai / Katolícke noviny